3x lunchen in Rotterdam: de lekkerste broodjes van de stad


Notice: get_the_author_email is verouderd sinds versie 2.8.0. Gebruik in plaats daarvan get_the_author_meta('email'). in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/functions.php on line 3923

Tijdens onze regelmatige lunchvergaderingen proberen Kelly en ik graag zoveel mogelijk broodjes uit door heel Rotterdam. Daarom hier, in willekeurige volgorde, een (incomplete) lijst van onze favorieten! Volgens onze bescheiden mening eet je hier de lekkerste broodjes van de stad. Iets toe te voegen? Laat het ons weten, dan nemen we die misschien mee in de volgende editie!

1. Lunchroom Atlantic (Scheepvaartkwartier)

atlantic1
atlantic2
Foto’s: Lunchroom Atlantic

Ga op een gemiddelde doordeweekse dag rond lunchtijd langs bij Atlantic en je ziet meteen dat menig Rotterdammer onze mening deelt: het staat namelijk helemaal vol. Veel vaste klanten halen hier hun lunch on the go en gaan vervolgens weer aan het werk, maar ook de tafeltjes en banken zitten vol met zakelijke lunchers, moeders met dochters en vrienden die even gezellig bij willen kletsen.

Atlantic is simpel en recht voor z’n raap: zowel de menukaart als de inrichting. Je kunt kiezen uit zachte broodjes, pistoletjes, stokbrood, Waldkorn of Italiaanse bollen met allerlei soorten beleg, daarnaast worden ook wraps, uitsmijters, omeletten en maaltijdsalades verkocht. De inrichting is eenvoudig maar gezellig, met grote sloophouten banken achterin en robuuste tafels buiten, waar je ’s zomers heerlijk in het zonnetje zit.

De prijzen van de broodjes zijn zeer redelijk: tussen de € 2,15 en € 5,75. Mijn favoriet? Een pistoletje Geitenkaas Speciaal uit de oven met sla, tomaat, spek, honing en pijnboompitten (€ 4,75).

Lunchroom Atlantic
Westerstraat 79
3016 DG Rotterdam
Lunchroom-atlantic.nl
Maandag t/m vrijdag geopend van 7.30 tot 16.00 uur.

2. Lunchroom Aert van Nes (Stadscentrum)

aert van nes1
aert van nes2
Foto’s: Lunchroom Aert van Nes

Wie op zoek is naar een snelle service, heerlijke broodjes en lekkere koffie zit in de Aert van Nes goed. In deze zijstraat tussen de Lijnbaan en de Coolsingel is een kleine maar gezellige lunchroom gesitueerd. Net als Atlantic is het een geliefde bestemming van zakenmensen uit de omringende kantoren, maar kun je er ook zeker gezellig zitten (zeker achterin, bij de zithoek met openhaard). Met mooi weer zit je lekker buiten op het terras (als je de voorbijrijdende auto’s en uitzicht op het gebouw aan de overkant van de straat geen probleem vindt, tenminste).

Aert van Nes serveert simpele lunchgerechten, zoals belegde broodjes en boterhammen met kroketten. Pluspunt? Heerlijke cappuccino! Daarnaast zijn de prijzen ook zeer redelijk: van een paar euro voor een broodje tot ongeveer € 10,- voor een wat uitgebreider gerecht. Kelly’s favoriet? Een pistolet filet americain met uitjes.

Lunchroom Aert van Nes
Aert van Nesstraat 37
3012 CL Rotterdam
Facebook.com/pages/Lunchroom-Aert-van-Nes
Maandag t/m zaterdag geopend van 9.00 tot 18.00 uur.

3. De Pastakantine (Pannekoekstraat)

pastakantine
pastakantine2
Foto’s: De Pastakantine.

Dat je bij De Pastakantine op de hippe Pannekoekstraat heerlijke én betaalbare pasta’s en salades kunt eten, is geen geheim. Maar dat het gezellige restaurant rond lunchtijd vaak vrijwel leeg is, daar snappen wij niets van: ze bieden namelijk ook heerlijke, Italiaanse broodjes aan.

Omdat het hier om een restaurant en geen lunchroom gaat, liggen de prijzen wel iets hoger: tussen de € 7,75 en € 8,50 voor een broodje. Maar daarvoor krijg je wel een meer dan goed gevulde Italiaanse bol met bijvoorbeeld gorgonzola, buffelmozzerella, prosciutto of gerookte zwaardvis. Mijn favoriet? Dat is er eentje voor de kaasliefhebber: pane con gorgonzola e tartufo, een wit broodje met zachte gorgonzolakaas, roodloof en huisgemaakte truffelmayonaise (€ 7,75).

De Pastakantine
Pannekoekstraat 22A
3011 LG Rotterdam
DePastaKantine.nl
Maandag en dinsdag geopend van 17.00 tot 22.00; woensdag t/m zaterdag van 12.00 tot 22.00 en zondag van 13.00 tot 21.00 uur.

Geschreven door…

Liza Karsemeijer (hoofdredacteur). Al sinds haar studententijd is Liza (1991) niet meer uit nultien weg te slaan. Na het afronden van haar master journalistiek werkt ze nu als freelance journalist en tekstschrijver voor o.a. Elsevier, Algemeen Dagblad en Uitagenda Rotterdam. Ze houdt van reizen, cultuur, design, muziek en films. Ze wil eigenlijk alleen een eigen kantoor omdat ze dan een hond kan nemen – verder bevalt het flexwerkleven haar prima. Meer info vind je op lizakarsemeijer.nl.

Geef een reactie