De 5 beste gratis flexwerkplekken van Rotterdam #2


Notice: get_the_author_email is verouderd sinds versie 2.8.0. Gebruik in plaats daarvan get_the_author_meta('email'). in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/functions.php on line 3928

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/formatting.php on line 4388

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/formatting.php on line 4388

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 215

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/recommendations.php on line 264

Ons meestgelezen artikel, ‘De 5 beste gratis werkplekken in Rotterdam’, stamt inmiddels alweer van een jaar geleden! Omdat we veel reacties kregen van lezers die er wat aan hadden, omdat er inmiddels weer veel nieuwe locaties zijn geopend in Rotterdam en gewoon omdat we altijd op zoek zijn naar fijne plekken voor een goede kop koffie, een fijn gesprek of een paar uurtjes rustig werken: tijd voor een update! Hierbij, in willekeurige volgorde, nóg vijf gratis werkplekken in Rotterdam.

Net als in ons vorige artikel geldt voor alle vijf: ze zijn vrij toegankelijk, gratis en je kunt er direct aan het werk. Enjoy en laat ons weten wat jij van deze flexwerkplekken vindt!

1. NS StationsHuiskamer

Vaak ben ik niet te spreken over de service van onze Nederlandse Spoorwegen, maar er is één ding waar de NS me wél blij mee heeft gemaakt het afgelopen jaar: de StationsHuiskamer op Rotterdam Centraal. Toen afgelopen jaar het compleet vernieuwde station werd geopend, moest dit proefconcept ervoor zorgen dat de reiziger een plek heeft om langere tijd te verblijven (de meeste winkels en eetgelegenheden op het station zijn op het ‘to go’-concept gebaseerd). En dat is goed gelukt: ik ga er zelfs heen als ik niet met de trein hoef! De StationsHuiskamer is ingericht met sfeervolle vintagemeubels en attributen die met treinreizen te maken hebben, zoals de opgestapelde, leren koffers. Je kunt neerploffen op de vintage Chesterfieldbank, maar ook aan de lange, houten tafel plaatsnemen waar stopcontacten aanwezig zijn om even rustig te werken of je telefoon op te laden.Foto’s: nsstations.nl

Prijs voor een cappuccino? € 2,50
Voordelen? Een gezellige sfeer, alsof je in een eh, huiskamer zit dus. Veel zithoekjes en tafels met stoelen waar je lekker kunt neerploffen. Onze favoriet zijn de plekken bij het raam die uitkijken op de aankomsthal. En je hoeft niet bang te zijn voor een lege telefoon- of laptopaccu, want (bijna) door de hele huiskamer zijn stopcontacten in overvloed te vinden.
Nadelen? Eigenlijk weinig! Behalve dan misschien de eventuele drukte en bijbehorende rumoerigheid (inclusief achtergrondmuziek), waar je wel tegen moet kunnen tijdens het werken.
Bereikbaarheid? Eh, duh! Midden op het station Rotterdam Centraal.

NS StationsHuiskamer
Rotterdam Centraal (aan de kant van de metroingang op de eerste etage, boven Paperchase en Rituals)
Dagelijks open van 8.00 tot 20.00
www.stationshuiskamer.nl

2. Nationale Nederlanden-DE Café

Zoals de naam al verraadt is dit café een samenwerking van Nationale Nederlanden en Douwe Egberts. Gevestigd aan het Stationsplein, pal naast Rotterdam Centraal, is dit de ideale plek om een koffietje te doen met die ene vriend of vriendin, maar ook voor een zakelijke afspraak of een dag(deel) rustig werken. Doordat het raam langs de hele zijkant van het café loopt heb je binnen veel licht, waardoor een prettige werksfeer ontstaat. Het café heeft verschillende tafels, zitjes en banken, dus je kiest zelf of je midden in de gezellige drukte wilt zitten of je liever wat meer rust hebt. En wil je je helemaal afzonderen of heb je met je collega’s of zakelijke afspraak wat meer privacy nodig, dan kun je gratis (!) de glazen vergaderruimte afhuren (je kunt deze heel simpel via de Facebookpagina van het NN DE Café reserveren).
Foto’s: nndecafe.nl

Prijs voor een cappuccino? € 2,75.
Voordelen? Een fijne, ongedwongen werkplek mét goede koffie. Snelle wifi, geen gedoe met inloggen en (op de meeste plekken) voldoende stopcontacten. Een gratis vergaderruimte die je op verzoek kunt afhuren.
Nadelen? Kan soms rumoerig zijn door de drukte van in- en uitlopend publiek dat even wil bijkletsen of een koffie to go haalt. Het café is echter behoorlijk groot, dus als je wat meer rust wilt positioneer je je gewoon in één van de wat meer afgezonderde zitjes.
Bereikbaarheid? Perfect: vlak naast Rotterdam Centraal, bij de tramhalte.

NN DE Café
Stationsplein 25, Rotterdam
Maandag t/m vrijdag geopend van 7.00 tot 19.00; zaterdag van 9.00 tot 18.00 en zondag van 10.00 tot 18.00 uur.
www.nndecafe.nl

3. The Tea Lab

The Tea Lab is niet alleen één van de chillste flexwerkplekken van Rotterdam, het is sowieso één van onze favoriete hotspots van het afgelopen jaar. Alleen al voor de red velvet cake kom ik hier regelmatig terug: to die for. In Kelly’s stuk over de opkomst van thee als de nieuwe koffie las je al over deze Rotterdamse theebar, waar je zelf je eigen theemelange kunt samenstellen. Behalve thee kun je hier ook goede kop koffie, een lekker broodje of een goedgevulde salade scoren. En je kunt er dus ook prima flexwerken: ze hebben gratis wifi en bovendien is er op de bovenverdieping een ruimte met tafels en stoelen waar je op je gemakje aan het werk kan. Het is daar iets rustiger dan op de benedenverdieping, waar je gezellig op de bank neerploft voor een meer informele bespreking.


Prijs voor een cappuccino? € 2,40 (en thee vanaf dezelfde prijs).
Voordelen? Op de bovenverdieping met zijn tafels en stoelen kun je terecht voor wat meer rust tijdens je werk (deze verdieping is ook af te huren voor vergaderingen).
Nadelen? Zoals in vrijwel elke horecagelegenheid kan een drukke middag je concentratie wel eens verstoren. Ook zijn er beperkt stopcontacten aanwezig, dus kom op tijd en zorg dat je jezelf en je laptop strategisch naast een stroomvoorziening positioneert.
Bereikbaarheid? Op loopafstand vanaf metro- en tramstation Beurs, in de Westewagenstraat (een zijstraat van de Hoogstraat, achter de V&D).

The Tea Lab
Westewagenstraat 80, Rotterdam
Dagelijks open van 10.00 tot 19.00 uur
www.thetealab.nl

4. Lebkov

Lebkov is, door zijn goede koffie, een begrip in Rotterdam. Menig treinreiziger haalt hier zijn koffie to go voordat hij het station binnenloopt en ook voor een (informele) zakelijke bespreking of gewoon een uurtje bijkletsen met een vriend is dit de ideale plek. Meer dan eens zijn hier ook flexwerkers met laptop te spotten, en dat is niet zo vreemd: goede koffie, gratis wifi en een fijne sfeer maken Lebkov tot een fijne werkplek. Hoewel deze hotspot (in tegenstelling tot de andere flexwerkplekken) er niet op gemaakt is om langere tijd te verblijven, is het zeker een goede locatie om dat uurtje vóór je volgende afspraak te overbruggen.Foto’s: Lebkov Pinterest

Prijs voor een cappuccino? € 2,50.
Voordelen? Fijn interieur. Goede koffie, maar ook heerlijke broodjes en salades (pluspunt voor wie in de buurt werkt: ze bezorgen ook!). Snelle wifi.
Nadelen? Door het gebrek aan (voldoende) stopcontacten en de constante in- en uitloop van klanten is deze plek meer geschikt om even snel een uurtje te werken dan om echt uren te blijven hangen.
Bereikbaarheid? Net als de Stationshuiskamer en het NN DE Café ligt Lebkov vlaknaast Rotterdam Centraal (bij het busstation). Ook voor flexwerkfans in Amsterdam, Den Haag of Leiden staat Lebkov paraat: in deze steden zijn andere vestigingen te vinden.

Lebkov
Stationsplein 50, Rotterdam
Maandat t/m vrijdag van 6.00 tot 20.00 uur; zaterdag en zondag van 7.00 tot 19.00 uur.
www.lebkov.nl

5. LantarenVenster

Na vier locaties midden in het centrum van Rotterdam, hoort er natuurlijk ook een flexwerkplek aan de andere kant van de brug bij. Dat LantarenVenster een gezellige plek is om in een ongedwongen, sfeervolle omgeving een film of concert te bezoeken en aansluitend een drankje te doen, daar is menig Rotterdammer wel van op de hoogte. Maar wist je dat je in de foyer van het theater ook prima kunt flexwerken? Zowel rechts naast de ingang als midden in de ruimte, voor de bar, zijn lange, houten leestafels aanwezig met voldoende stroomvoorzieningen. De comfortabele stoelen, sfeervolle maar niet schreeuwerige inrichting en grote hoeveelheid lichtinval door de grote ramen maken de foyer tot een fijne werkplek. Ideaal voor een werkafspraak of een paar uurtjes werken.Foto’s: Facebookpagina LantarenVenster

Prijs voor een cappuccino? € 2,30.
Voordelen? Fijne sfeer, (meestal) voldoende plek aan de lange tafels, snelle wifi en voldoende stopcontacten bij de lange tafels.
Nadelen? Qua bereikbaarheid scoort deze flexwerkplek misschien iets lager dan de rest.
Bereikbaarheid? Op de Wilhelminapier, Kop van Zuid. De dichtstbijzijnde tram- en metrohalte is Wilhelminaplein (metrolijn D en E en tramlijn 20, 23 en 25). Vanaf hier is het vijf minuutjes lopen.

LantarenVenster
Otto Reuchlinweg 996 (Wilhelminapier), Rotterdam
Dagelijks geopend van 11.30 tot 21.00 uur (zondag vanaf 10.00 uur).
www.lantarenvenster.nl

Voor meer gratis flexwerkplekken in Rotterdam, lees ook ons deel 1! Ken jij nog andere flexwerkplekken? Laat het ons weten in een reactie!

Geschreven door…

Liza Karsemeijer (hoofdredacteur). Al sinds haar studententijd is Liza (1991) niet meer uit nultien weg te slaan. Na het afronden van haar master journalistiek werkt ze nu als freelance journalist en tekstschrijver voor o.a. Elsevier, Algemeen Dagblad en Uitagenda Rotterdam. Ze houdt van reizen, cultuur, design, muziek en films. Ze wil eigenlijk alleen een eigen kantoor omdat ze dan een hond kan nemen – verder bevalt het flexwerkleven haar prima. Meer info vind je op lizakarsemeijer.nl.

4 Replies to “De 5 beste gratis flexwerkplekken van Rotterdam #2”


 1. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/formatting.php on line 4388

  Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/formatting.php on line 4388
  Robin zegt:
  Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/formatting.php on line 4388
  Beantwoorden

  Dank voor de tip Liza. Woon zelf bij de kop van zuid en had er nooit aan gedacht dat Lantarenvenster een mooie optie is!


  1. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/formatting.php on line 4388

   Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/formatting.php on line 4388
   Liza zegt:
   Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/formatting.php on line 4388
   Beantwoorden

   Graag gedaan, leuk dat je er iets aan had!


 2. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/formatting.php on line 4388

  Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/formatting.php on line 4388

  Notice: Trying to get property 'ID' of non-object in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-content/plugins/easy-author-image/easy-author-image.php on line 209
  mirandadenie@gmail.com' miranda denie zegt:
  Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/formatting.php on line 4388
  Beantwoorden

  Bedankt! we zijn goed geholpen voor morgen..het wordt de stationshuiskamer 🙂


 3. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/formatting.php on line 4388

  Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/formatting.php on line 4388

  Notice: Trying to get property 'ID' of non-object in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-content/plugins/easy-author-image/easy-author-image.php on line 209
  sarag_008@hotmail.com' Sara zegt:
  Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/formatting.php on line 4388
  Beantwoorden

  SUPER! Hartstikke leuk en die van de NS Huiskamer is spot on! Vriendelijk personeel, lekkere koffie en eten! Plus toilet zit er tegenover, je moet dan wel 50ct betalen maar hij is in de buurt, maar als je alleen bent moet je wel je hele inboedel inpakken! Maar wanneer je een break nodig hebt kun je gewoon rondkijken en genieten van het uitzicht!
  Nu nog een plek vinden waar je 24/7 kan zitten EN kan printen en scannen dat zou perfect zijn, hehehehe!

  Heel tof gedaan en ook handig dat de tijden erbij staan want ik wist niet dat de lebkov door de week ook tot 20:00 open was, dus nog meer keuze!

  groetjes!


Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/formatting.php on line 4388

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/formatting.php on line 4388

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/formatting.php on line 4388

Geef een reactie
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/formatting.php on line 4388