5x leuke Rotterdamse restaurants voor date night

De Hemel Op Aarde

Notice: get_the_author_email is verouderd sinds versie 2.8.0. Gebruik in plaats daarvan get_the_author_meta('email'). in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/functions.php on line 3928

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 215

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/recommendations.php on line 264

Weer met je vriend(in) een avondje vreten bij Sumo? Of voor de zoveelste keer vet happen bij de McDonalds? Daar zeg ik absoluut geen nee tegen, maar soms heb ik behoefte aan een restaurant dat iets meer geschikt is voor date night. Ik ben vast niet de enige die dat heeft. Hierbij dus mijn tips voor een gezellige avondmaaltijd buiten de deur. Niks te fancy en ook niet te duur.

De Hemel op Aarde

Op zoek naar een Mediterraans engeltje op je tong? Daarvoor moet je bij het tapasrestaurant De Hemel op Aarde (Oostzeedijk Beneden 205a) zijn. Naast het gewoonlijke menu zijn er wisselende weekspecialiteiten om uit te kiezen. Ons advies: bestel het menu van de chef en laat je verrassen door een mooie selectie van lekkernijen. Het restaurant is knus ingericht en zit vaak bomvol. Vooral ’s weekends, als reserveren niet mogelijk is, moet je op tijd zijn.

Little V

Voor een Vietnamese maaltijd ga je naar Little V (Grotekerkplein 109) in hartje Rotterdam. Ook hier is het mogelijk om een verrassingsmenu te kiezen. De ingrediënten die de koks gebruiken zijn lekker vers! Het restaurant is sfeervol ingericht met Aziatisch tintje. En dit is een leuke plek om na het eten nog een cocktail te bestellen.

Brasserie Lookies

Vooral in de zomermaanden, als het terras open is, is Brasserie Lookies (Maltaplein 2) een aanrader. Met het strand van Nesselande en de ondergaande zon is dit een plek waar je even ontkomt aan de drukte van de stad. Op het menu is voor ieder wat wils. Kies als hoofdgerecht bijvoorbeeld voor een Mexicaanse burrito, kalfsentrecote of een Italiaanse salade. Last van keuzestress? Kies dan voor de verrassing van de chef.

Lux

Voor een ervaring à la ‘Lady En De Vagebond’ verwijs ik jou graag door naar Lux (’s Gravendijkwal 133). Bij dit Italiaanse restaurant, waar gebruik gemaakt wordt van traditionele kooktechnieken, draait het om meer dan pasta of pizza. Door het wisselende menu is er altijd iets nieuws te proeven. Bestel losse gerechten van de kaart of kies voor een menu met 7 gangen. Door de intieme sfeer is Lux perfect voor date night.

Umami by Han

Ga voor de afwisseling een keer naar Umami by Han (Binnenrotte 140). Hier worden Aziatische fusion-gerechten met Franse kooktechnieken bereid. Umami by Han is de luxere variant van de Aziatische all you can eat-restaurants. Sushi staat niet op de kaart, net zoals een AYCE-menu, maar geloof ons: die blokjes rijst mis je écht niet. En hoewel ik er zelf vaak schuldig aan ben, moet ook ik toegeven: jezelf volproppen met sushi is niet erg romantisch.

Uitgelichte foto: De Hemel op Aarde

Geschreven door…

Lisa (1993) woonde eigenlijk in Utrecht, maar raakte tot over haar oren verliefd op 010. Die nieuwe liefde, en daarmee bedoelt ze niet haar Rotterdamse vriend, was reden genoeg voor een verhuizing. Als freelance journalist schrijft ze regelmatig over de Maasstad. Voor Meisjes aan de Maas schrijft en fotografeert ze onder andere voor de rubriek ‘Flexwerken met de Meisjes’. Volg haar ook op Instagram.

Geef een reactie