6x toffe films op de Pleinbioscoop


Notice: get_the_author_email is verouderd sinds versie 2.8.0. Gebruik in plaats daarvan get_the_author_meta('email'). in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/functions.php on line 3928

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 215

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/recommendations.php on line 264

Yes, de dertigste editie van de Pleinbioscoop gaat vanavond van start in het Museumpark. Ook dit jaar staan er pareltjes op het programma. Er worden in totaal negentien films gedraaid. Last van keuzestress? Of stiekem te lui om het programma op te zoeken? Lees dan verder voor onze aanraders.

Woensdag 9 augustus: La La Land

De Pleinbioscoop trapt het filmseizoen af met het bijzondere La La Land. Deze musical, ongetwijfeld de beste van de afgelopen jaren, draait om de personages van Emma Stone en Ryan Gosling. Het duo probeert het te maken in de film- en muziekwereld, maar dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot.

Donderdag 10 augustus: Paterson

Dit filmwerk van Jim Jarmusch draait om buschauffeur Paterson (Adam Driver). Zijn leven is niet bepaald spannend, want zijn dag ziet er elke dag hetzelfde uit, maar voor hem is het genoeg. In zijn vrije tijd schrijft Patterson gedichten. Zijn inspiratiebron? Die haalt hij uit het dagelijks leven.

Dinsdag 15 augustus: Hell or High Water

Hell or High Water is een moderne western over twee Texaanse broers, met de liedjes van Nick Save als soundtrack. De broers gaan als bankovervallers door het leven. Maar waarom doen ze dat? Vanwege het geld? Of is er een andere reden? Daar kom je als kijker vanzelf achter.

Donderdag 17 augustus: The Shining

Heb je deze klassieker nog nooit gezien? Dit iconische werk van Stanley Kubrick is gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen King. Het gaat over een familie die ’s winters in een hotel verblijft. Meer zeggen we niet. Laat je vooral verrassen als je het verhaal niet kent.

Zaterdag 26 augustus: Moonlight

Deze drama, met een compleet zwarte cast, is terecht bekroond tot winnaar van de Oscars. Het verhaal draait om de homoseksuele Chiron. Hij groeit op in een cultuur waar macho-gedrag de standaard is en met een drugsverslaafde moeder. Een unieke productie die je als filmliefhebber gezien moet hebben.

Zaterdag 27 augustus: Baby Driver

Met actiefilm Baby Driver komt eind augustus helaas een einde aan de Pleinbioscoop. Deze unieke film zit vol met stoere muziek en bekende acteurs. Zeg maar hallo tegen Jamie Foxx en Kevin Spacey! Het verhaal draait om Baby (Ansel Elgort), een bestuurder van vluchtauto’s voor criminelen. Die jongen blijkt zo slecht nog niet. Een tipje van de sluier: het heeft natúúrlijk te maken met een mooi meisje.

Tickets voor de Pleinbioscoop zijn 5 euro per stuk. Kost niks. Wie een Rotterdam pas heeft, mag een keer gratis naar de film. Nog beter. Wie houdt er nou niet van gratis spullen? 😉 Ga naar de website van de Pleinbioscoop voor meer informatie en het volledige programma.

Geschreven door…

Lisa (1993) woonde eigenlijk in Utrecht, maar raakte tot over haar oren verliefd op 010. Die nieuwe liefde, en daarmee bedoelt ze niet haar Rotterdamse vriend, was reden genoeg voor een verhuizing. Als freelance journalist schrijft ze regelmatig over de Maasstad. Voor Meisjes aan de Maas schrijft en fotografeert ze onder andere voor de rubriek ‘Flexwerken met de Meisjes’. Volg haar ook op Instagram.

Geef een reactie