Waar eet je de lekkerste hamburger van Rotterdam?


Notice: get_the_author_email is verouderd sinds versie 2.8.0. Gebruik in plaats daarvan get_the_author_meta('email'). in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/functions.php on line 3931

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/formatting.php on line 4388

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/formatting.php on line 4388

Ze schieten de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond: hippe hamburgertenten met veelal industriële interieurs, jongens met knotjes en baarden in de bediening en een lokaal dan wel organisch biertje op de tap. Qua filosofie passen deze restaurants goed bij de algemene mentaliteit in Rotterdam: no nonsense, gewoon een goede burger op een lekker broodje en snelle bediening. Logisch ook dat in onze stad veel van deze hippe burgerbars te vinden zijn. Aan Meisjes aan de Maas de zware taak deze uit te testen en onze favorieten met jullie te delen.

Nu moet ik er wel bij zeggen dat ik persoonlijk geen enorme vleeseter ben (vegetariër kan ik mezelf niet noemen maar als ik voor mezelf kook is dat vaker zonder dan met vlees). Vaak kies ik voor de vegaversie en ook die zijn in deze top vijf zeer aan te raden. Toch kan ook ik een lekkere hamburger op zijn tijd wel waarderen en voor de rest van de beoordeling heb ik de grootste hamburgerfan die ik ken, mijn vriend, meegenomen. Dit artikel is dus tot stand gekomen met hulp van Ruben Rietveld, die zich opofferde bij elk van deze hotspots de beste burgers en biertjes te testen!

1. Hamburg

burger - hamburg
Foto: Facebookpagina Restaurant Hamburg

Hamburg was een van de eerste burgerconcepten van Rotterdam maar is nog altijd onze favoriet. Een burgerrestaurant zoals het moet zijn: goede burgers, normale prijzen, vriendelijke bediening en een simpel maar fijn interieur. Witte tegeltjes op de muur, simpele houten tafeltjes en stoelen en een open keuken, waarachter mannen met baarden (let maar eens op, ze hebben állemaal een baard) je burger staan te bereiden.

Bij Hamburg worden je drankjes naar je tafel gebracht, maar voor je burger wordt de bestelling aan je tafel opgenomen, waarna je een nummertje krijgt waarmee je je burger kunt ophalen zodra die klaar is, en dat werkt prima (overigens zorgen ze altijd dat jij en je tafelgenoot tegelijk jullie burgers krijgen). De Ai Caramba met guacamole is zeer aan te raden en voor de vegaliefhebber is de Melanbello (gevulde portobello) een goede keus.

Hamburg
Witte de Withstraat 94B
3012 BT Rotterdam
RestaurantHamburg.nl

2. Burgertrut

burgers - burgertrut
Foto: Facebookpagina Burgertrut

Burgertrut is onderdeel van kunstorganisatie Roodkapje. Na een aantal jaren in een leegstaand pand op de Meent te hebben gezeten, is de burgertent nu gevestigd op een iets minder zichtbare maar net zo toffe locatie: op de Hang, achter de Markthal, in een oude dansschool. De inrichting is een bijeenraapsel van houten schoolbankachtige tafeltjes en stoeltjes en je oma’s interieur, wat voor een ongedwongen sfeer zorgt en de burgertent net wat anders maakt dan de andere restaurants op dit lijstje.

Burgertrut staat voor biologische hamburgers en vegavarianten, biologische Duitse frisdranken en zelfs vegetarische kapsalon. Mijn persoonlijke favoriet is de Big in Japan (een sojaburger met sesam en wasabimayonaise), die van mijn vriend de Texas Cheese Massacre (een organische rundvleesburger met véél kaas) maar eigenlijk moet je ze gewoon allemaal uitproberen!

Burgertrut
Hang 5
3011 HG Rotterdam
Facebook.com/Burgertrut

3. Ter Marsch & Co.

burger - ter marsch
Foto: Facebookpagina Ter Marsch & Co

Slagerij Ter Marsch & Co. bestaat al sinds 1890 en de bijbehorende burgerbar werd dit jaar uitgeroepen tot beste van Nederland. Needless to say dus dat we dit restaurant sowieso uit moesten proberen voor deze top 5. En eerlijk is eerlijk: de burgers bij Ter Marsch zijn top. Wat alleen jammer is, is dat het door dit keurmerk altijd ontzettend druk is bij het kleine restaurant op de Witte de With en dat je dus meestal een half uur op een tafeltje of plek aan de bar moet wachten. Ook liggen de prijzen wat hoger dan bij de nummer 1 en 2 in onze top 5. Maar het moet gezegd worden: je proeft dat het vlees van de hoogste kwaliteit is. Voor wie niet kan kiezen zijn de sliders (twee miniburgertjes) een aanrader.

Ter Marsch & Co
Witte de Withstraat 70
3012 BS Rotterdam
TerMarschCo.nl

4. Ellis Gourmet Burger

burger - ellis gourmet
Foto: website Ellis Gourmet Burger

Ellis Gourmet Burger is een Belgisch concept dat het na succes over de grens nu ook in Nederland komt proberen met een vestiging in Amsterdam en Rotterdam. De naam komt van Ellis Island, het eilandje in New York waar Europese immigranten vroeger voor het eerst voet zetten in het land waar alles mogelijk was, hopend op een beter bestaan. Geïnspireerd op een bereidingswijze die Duitse immigranten meenamen werd daar eind negentiende eeuw de eerste hamburger gebakken.

De inrichting van Ellis Gourmet Burger is een combinatie van die Amerikaanse heritage en een modern, industrieel tintje. De foto’s aan de muren doen aan een Amerikaanse diner denken. De bediening is erg vriendelijk en de burgers top! Gezellige burgertent op een onverwachte plek (want pal naast het centraal station).

Ellis Gourmet Burger
Stationsplein 49
3013 AK Rotterdam
EllisGourmetBurger.com

5. Burger Club

burger - burgerclub
Foto: Facebookpagina Burger Club

Burger Club is nog niet zo heel lang geleden toegevoegd aan het rijtje hippe hamburgertenten in Rotterdam: ze zijn open sinds eind 2014. In een pand aan de Nieuwe Binnenweg dat vroeger een coffeeshop was, is nu een klein maar fijn burgerrestaurant gevestigd met – alweer – een simpele, industriële inrichting. Er hangt een gezellig, ongedwongen sfeertje.

De bediening is zeer vriendelijk en je kunt merken dat overal over nagedacht is: van de foto’s van blije koeien en varkens aan de muur tot de burgertoppings op de kaart, die je los kunt bestellen. De burgers zijn gemaakt van drie verschillende vleessoorten van hoge kwaliteit (als je ze alledrie wilt proeven zijn de sliders een aanrader). De porties zijn niet heel groot: na twee burgers en één portie friet met truffelmayonaise (die trouwens superlekker was), zaten we niet echt vol, maar mochten we wel 50 euro afrekenen. Oeps. Naar mijn idee toch een beetje aan de dure kant voor een burgertent. Maar wel erg lekker, goede bediening en een gezellig sfeertje. Daarom verdient de Burger Club toch een plekje op deze lijst.

Burger Club
Nieuwe Binnenweg 139-a
3014 GJ Rotterdam
Burgerclub.nl

Geschreven door…

Liza Karsemeijer (hoofdredacteur). Al sinds haar studententijd is Liza (1991) niet meer uit nultien weg te slaan. Na het afronden van haar master journalistiek werkt ze nu als freelance journalist en tekstschrijver voor o.a. Elsevier, Algemeen Dagblad en Uitagenda Rotterdam. Ze houdt van reizen, cultuur, design, muziek en films. Ze wil eigenlijk alleen een eigen kantoor omdat ze dan een hond kan nemen – verder bevalt het flexwerkleven haar prima. Meer info vind je op lizakarsemeijer.nl.


Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/formatting.php on line 4388

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/formatting.php on line 4388

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/formatting.php on line 4388

Geef een reactie
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/formatting.php on line 4388