De Rotterdamse skyline schilderen voor dummies bij ArtPub


Notice: get_the_author_email is verouderd sinds versie 2.8.0. Gebruik in plaats daarvan get_the_author_meta('email'). in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/functions.php on line 3928

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 215

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/recommendations.php on line 264

Op zoek naar een leuk uitje voor samen met je vriend(in), moeder of collega? In plaats van een avondje bios, een etentje of borrel in de stad kun je ook eens voor iets anders kiezen: bijvoorbeeld een creatieve avond van ArtPub! Onder het genot van een biertje of wijntje schilder je stap voor stap een kunstwerk naar keuze. Meisjes aan de Maas Liza en Mies probeerden het voor je uit en schilderden hun eigen Rotterdamse skyline bij Dudok.

Altijd al eens je eigen kunstwerk willen maken? Bij ArtPub kun je kiezen uit verschillende voorbeeldschilderijen. Vervolgens ga je in een paar uurtjes en onder begeleiding van een ervaren docent je eigen canvas maken. Met een wijntje in je hand schilder je bijvoorbeeld de Rotterdamse skyline, een kleurrijk dierenportret of een stijlvolle Buddha. Aan het eind van de avond neem je je kunstwerk mee naar huis.

De avonden van ArtPub vinden plaats in een ongedwongen omgeving, zoals een café of restaurant. Sinds afgelopen maand worden de schilderavonden ook georganiseerd in ons eigen Rotterdam en wel bij Dudok! Hoog tijd voor Meisjes aan de Maas om de proef op de som te nemen. Met kwast in de aanslag gingen we de uitdaging aan.

Artpub

Dit schilderij gingen we dus maken. Ziet er lastig uit, en makkelijk was het ook niet, maar geloof ons: het valt alleszins mee. Denk je nu: ik heb geen creativiteit, vaste hand of schilderervaring? Bij ArtPub is dat niet nodig: je wordt geholpen door een professionele schilderdocent die je stapje voor stapje uitlegt hoe je jouw kunstwerk opbouwt.

In ons geval gaf docente Lisa op vrolijke en enthousiaste wijze instructies. Ze zit zelf derdejaars studente aan de kunstacademie in Rotterdam, waar ze de docentopleiding volgt, en dat is goed te merken: Lisa weet hoe ze haar trucjes en handigheidjes over kan brengen op haar studenten. Hoewel de workshop maar zo’n twee uurtjes duurt ga je, met Lisa’s hulp, aan het eind toch naar huis met iets waar je blij mee bent.

ArtPub1

We begonnen met wat grove lijnen van onze geliefde skyline: de Erasmusbrug, de Kubuswoningen, de Markthal en de Euromast. Langzaam krijgt het schilderij steeds meer vorm en kleur. Uiteraard kun je de aanwijzingen van de docente stap voor stap uitvoeren, maar als je iets zekerder van jezelf bent of al wat meer schilderervaring hebt kun je natuurlijk ook freestylen: kies je eigen kleuren of wijk af van het standaardontwerp. In ons geval had Liza al genoeg moeite met de standaardaanwijzingen (zoals ze het zelf graag zegt: ‘ik heb niet voor niets voor schrijven gekozen’), maar kon Mies op veel complimentjes rekenen vanwege haar opleiding aan de Willem de Kooning.

Tussen het schilderen door zorgt het personeel van Dudok voor een wijntje of biertje. En we moeten toegeven: dat is best een goede combinatie! Hoe vaak heb je met een glas rood in je ene een kwast in je andere naar een canvasdoek staan staren? Artistiek momentje gegarandeerd.

Ons eindoordeel? ArtPub is een leuk avondje uit voor zowel de schilderleek als de creatieveling die al vaker een kwast vast heeft gehouden. Omdat je stapje voor stapje wordt begeleid is het eindresultaat voor iedereen iets dat leuk is om mee naar huis te nemen (ja, echt). Wie wat zekerder is met een kwast in de hand kan natuurlijk afwijken van het vaste ontwerp, maar als je liever gewoon de aanwijzingen volgt is dat ook prima. Het is een leuke en relaxte manier om een avondje creatief bezig te zijn, alleen of gezellig samen met een vriendin!

ArtPub4ArtPub3

Ook naar ArtPub? Een workshop kost €30,- (of € 25,- met vroegboekkorting) en kun je online reserveren. Er zijn verschillende ontwerpen en thema’s mogelijk. 

Foto’s: Michelle den Boer

Geschreven door…

Liza Karsemeijer (hoofdredacteur). Al sinds haar studententijd is Liza (1991) niet meer uit nultien weg te slaan. Na het afronden van haar master journalistiek werkt ze nu als freelance journalist en tekstschrijver voor o.a. Elsevier, Algemeen Dagblad en Uitagenda Rotterdam. Ze houdt van reizen, cultuur, design, muziek en films. Ze wil eigenlijk alleen een eigen kantoor omdat ze dan een hond kan nemen – verder bevalt het flexwerkleven haar prima. Meer info vind je op lizakarsemeijer.nl.

Geef een reactie