Uit eten met de Meisjes @ Japanese Cuisine YAMA

Japanese Cuisine YAMA

Notice: get_the_author_email is verouderd sinds versie 2.8.0. Gebruik in plaats daarvan get_the_author_meta('email'). in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/functions.php on line 3923

Japanese Cuisine YAMA is een verscholen pareltje op de Witte de With. Als buurtbewoner is Meisje aan de Maas Lisa er zeker duizend keer langsgelopen, maar ze was nog nooit naar binnen gestapt. Afgelopen weekend kwam daar na zo’n twee maanden wachten, want je moet ruim op tijd reserveren, eindelijk verandering in. En ze moet toegeven: YAMA is het wachten waard.

Met een brullende maag loop ik met mijn vriend naar het restaurant. Bibberend van de kou lopen wij naar binnen. “Reservering voor Lisa Lin?”, vraagt gastvrouw Yuko meteen, terwijl ze haar handen uitsteekt voor onze jassen. Wij nemen plaats aan een van de vijf tafels. Aan de bar, met uitzicht op de keuken, zitten ook gasten. Het restaurant is klein maar ruim ingericht. 

Als eerst bestellen wij een fles water en een sake-arrangement (één glaasje per gang). Yuko legt bij elke sake uit wat voor smaak het heeft en waar het vandaan komt. Intussen werken chefkok Yama en de andere koks aan onze gerechten. Bij YAMA eet je wat de pot schaft. Het enige waar jij zelf controle over hebt, is of je drie of vijf gangen eet. En die keuze maak je al bij de reservering. Wij kozen voor drie gangen.

Japanese Cuisine YAMA

Vooraf krijgt iedereen een amuse. In ons geval eentje van mango-tofu. De eerste gang bestaat uit drie gerechten: een groentemix met spinazie en paddestoel, gekookte zalm met stukjes fruit en eend met foie gras. Hierna volgen plakjes Ibéricoham die je zelf moet opwarmen in een hete pan. De inhoud van de pan is op zijn beurt smaakvol gekruid met Japanse ingrediënten en gevuld met groente. Ik hou daar wel van, een beetje ‘spelen’ met eten.

Voor de derde gang krijgen wij een bord vol nigiri en maki, met daarnaast een stomend heet kommetje misosoep. Ik leun bomvol achterover als ik alles op heb. Mijn vriend kan echter nog wel wat hebben. ,,Ik lust wel een nagerecht,” klinkt het vrolijk. De ober vertelt ons dat wij mogen kiezen uit pannekoekjes en ijs. Ik sla over. Mijn vriend kiest voor het bolletje mochi-ijs dat met fruit wordt geserveerd. 

Onze rekening komt uit op 120 euro. Normaal geven wij nooit zoveel uit aan restaurants, maar we hebben geen spijt. YAMA serveert namelijk heerlijke, bijzondere gerechten. Een aanrader voor ieder, ook wie niet thuis is in de Japanse keuken. Wij komen hier sowieso nog een keer terug. Misschien met mijn verjaardag? Ik ga alvast reserveren!

Geschreven door…

Lisa (1993) woonde eigenlijk in Utrecht, maar raakte tot over haar oren verliefd op 010. Die nieuwe liefde, en daarmee bedoelt ze niet haar Rotterdamse vriend, was reden genoeg voor een verhuizing. Als freelance journalist schrijft ze regelmatig over de Maasstad. Voor Meisjes aan de Maas schrijft en fotografeert ze onder andere voor de rubriek ‘Flexwerken met de Meisjes’. Volg haar ook op Instagram.

Geef een reactie