Het DÂK op met de organisatie van Rotterdams favoriete stadspark op hoogte


Notice: get_the_author_email is verouderd sinds versie 2.8.0. Gebruik in plaats daarvan get_the_author_meta('email'). in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/functions.php on line 3931

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/formatting.php on line 4388

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/formatting.php on line 4388

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 215

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/recommendations.php on line 264

Vanaf deze week kun je weer het dak op! Vandaag wordt het pop-up stadspark DÂK namelijk officieel geopend op de zestiende etage van APCOA Parking Westblaak. Je kunt hier genieten van (live)muziek, dans, film en sport en elke avond wordt de BBQ om 17:00 aangestoken. Je grilt er je eigen vlees grillen of koopt een BBQ-pakket van lokale producten. Nina kletste met een van de oprichters en maakte een top 5 van de leukste evenementen die ze organiseren de komende weken. 

De hotspot op dertig meter hoogte werd opgericht door Berend van Zanten, Fense Berkhof,  Hakan Azman, Salko Hofman en Salomé Aussen. De groep leerde elkaar kennen bij LantarenVenster, waar ze allemaal werkten. Fense Berkhof vertelt over het ontstaan van het idee, de uitvoering ervan en hun toekomstvisie.

Hoe is het idee ontstaan?

“Na het werk of ergens op een terras zaten we altijd te fantaseren over wat er in Rotterdam nog ontbrak en wat er vet zou zijn om te organiseren. Nadat we allemaal onze eigen weg op gingen kwamen we op een nazomer avond weer bij elkaar op het terras. Toen zeiden we; ‘Oké, we gaan het doen’. We hebben tot half zes ’s ochtends 80% van de plannen op papier gezet. Dat was het begin.”

Wat is uniek aan het concept?

“We hebben onze inspiratie gehaald uit het buitenland en overal wat ideetjes vandaan gepikt. Wat uniek is, is natuurlijk het feit dat onze evenementen op het dak plaatsvinden!”

Wat is jullie doelgroep?

“Wij hebben geen doelgroep, maar een voorwaarde: ‘gezelligheid en tolerantie’. Wij vinden het belangrijk dat iedereen welkom is, zowel jong als oud. We willen een soort zomergevoel voor de gezellige Rotterdammers creëren zoals je op een camping ervaart. Je maakt altijd vrienden, je bent nooit alleen en het is er altijd gezellig! Al onze evenementen zijn gericht op sociale interactie tussen vreemden. Neem als voorbeeld de Social BBQ. Hier hebben Surinaamse families de grootste lol aan de BBQ samen met de typische hippe Hollander inclusief baard. Wij kunnen als organisatie intens genieten van zulk soort momenten!”

Wat is volgens jullie het leukste evenementen op het DÂK?

“We zijn erg blij met het terugkerende ‘Rooftop Affaire’, het feestje van Yardbird en Discoflamingo, want dit was vorig jaar een groot succes. Waar we ook erg trots op zijn is dat Top Notch ons heeft benaderd om een feest op ons dak te organiseren!”

DÂK Rotterdam
Foto: Facebookpagina DÂK

Wat is er zo mooi aan het dak van Parking Westblaak?

“Thornico is de eigenaar van de garage en het aangrenzende pand en zij besloten niet zomaar een parkeergarage in Rotterdam neer te zetten, maar er meteen de groenste van Europa van te maken. Er groeien bijvoorbeeld Pergola’s aan de gevel en dit past erg goed bij onze aankleding, evenals het bovendek. Natuurlijk is het fantastische uitzicht over de skyline van Rotterdam ook een belangrijk punt.”

Op welk dak in Rotterdam willen jullie nog wel een feestje geven?

“Als de Zalmtoren af is mogen zij ons best een belletje geven.. Of het Witte Huis of de nieuwe opslag van Museum Boijmans van Beuningen. Maar tot die tijd vermaken wij ons hier prima!”

Wat maak DÂK tot een echt Rotterdams concept?

“Wij denken dat DÂK op dit moment alleen mogelijk is in Rotterdam. De onderlinge gunfactor is hier enorm en we werken dan ook veel samen met andere Rotterdamse organisaties, concepten en producten. Zonder de samenwerkingsverbanden en alle vrijwilligers die zich inzetten kunnen wij dit allemaal niet doen!”

DÂK Rotterdam

Nina’s DÂK-Agenda

Om je het zoeken te besparen: een top 5 van de aankomende DÂK-evenementen!

Social BBQ

Wat: Een gezellige, openbare BBQ waar je, je eigen vlees kunt grillen! Naast eten vinden er ook verschillende festiviteiten plaats, kun je genieten van live muziek en lokale dj’s!
Wanneer: 22 juli t/m 14 augustus elke avond vanaf 17:00.
€ 2,-

Sportdâk

Wat: Zoals je waarschijnlijk allang begrepen hebt; hier gaat gesport worden! Onder andere met ballen, groot en klein. Dus, trek je mooiste en meest flexibele sport-outfit aan en doe alvast een warming-up op de trap naar de bestemming toe.
Wanneer: Woensdag 27 juli.
€ 2,-

DÂK RotterdamFoto: Facebookpagina DÂK

WAOWAO

Wat: WAOWAO Music is een evenementen organisatie die zich richt op elektronische muziek. Dit keer slaan ze de handen ineen met DÂK en gaan ze er een mooi muzikaal feestje van maken. Er komen niet alleen dj’s, maar er is ook een live-band uitgenodigd. Nieuwsgierig naar de soort sound die je zal gaan horen? Klik dan hier!
Wanneer: Vrijdag 29 juli vanaf 16:00.
€: Nog onbekend.

Rond de Tafel

Wat: Ben jij een ster in tafeltennis en versla jij iedereen die tegenover je komt te staan? Of verlies je altijd, maar vind je tafeltennis wel een van de leukste dingen om te doen? Dan is dit jouw evenement! Onder begeleiding van lekkere muziek ga je de strijd aan met andere, fanatieke tafeltennissers. Alvast succes!
Wanneer: Woensdag 3 augustus 17:00-23:00.
€ 2,-

Losgeld

Wat: Dansen, sjansen en ondertussen nog wat tafeltennis spelen. Losgeld is een leuk en gezellig feestje dat normaal gesproken in Rotown georganiseerd wordt. De muziek zal een mix van R&B, HipHop, Rock en nog veel meer zijn en er zit voor iedereen wel een lekker liedje tussen.
Wanneer: Zondag 7 augustus 13:00 – 22:00.
€: 7,50.

Ook naar DAK? Het stadspark is van 22 juli t/m 14 augustus geopend op de APCOA Parking aan de Westblaak. De ingang is om de hoek in de Kromme Elleboog, het straatje achter de Witte de Withstraat.

Omslagfoto: Facebookpagina DÂK

Geschreven door…

Nina (1991) is vlakbij Rotterdam opgegroeid en woont er zelf sinds 2015. Ze is werkzaam bij Koekela op de Nieuwe Binnenweg. Omdat ze dol is op het schrijven van (web)teksten, werkt ze ook als freelance copywriter en social media marketeer. Nina is gek op eten, feestjes en festivals. Ze schrijft dan ook vooral over die onderwerpen in haar rubriek ‘Nina tipt’. Is ze niet aan het schrijven, dan is ze te vinden bij de Rotterdamse markt of de Witte de Withstraat.


Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/formatting.php on line 4388

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/formatting.php on line 4388

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/formatting.php on line 4388

Geef een reactie
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/formatting.php on line 4388