Flexwerken met de Meisjes @ KEET Rotterdam

KEET Rotterdam

Notice: get_the_author_email is verouderd sinds versie 2.8.0. Gebruik in plaats daarvan get_the_author_meta('email'). in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/functions.php on line 3923

Voor de tweede editie van Flexwerken met de Meisjes ging ik samen met Liza aan het werk bij KEET Rotterdam (Oppert 2a). Deze centraal gelegen concept store bestaat uit een winkel en een café. En omdat ze hun café ‘de ideale plek om op je laptop te werken’ noemen, werden wij erg nieuwsgierig en besloten wij om KEET uit te proberen.

Op een woensdagmiddag nemen wij de proef op de som. De makkelijkste manier om KEET te bereiken is met de fiets – tramhaltes Stadhuis en Beurs liggen op vijf minuten loopafstand – en daarom rijden we er op onze tweewielers naartoe. Via de winkel, die volstaat met producten van kleine ondernemers, lopen wij naar het café dat achterin te vinden is. Het is rustig. Tijdens ons bezoek zit de tent op het drukste moment ongeveer voor de kwart vol. Er zijn opvallend veel vrouwen met jonge kinderen. Andere flexwerkers zien wij die dag niet.

KEET Rotterdam
KEET Rotterdam

Hoe bevalt het als flexwerkplek?

Als flexwerker moet je bij de lange werktafel in de hoek zijn. Niet alleen vind je hier het daglicht, dat door de langwerpige ruimte schaars is, maar ook een handvol stopcontacten. Bij de kleine tafels heb je dat niet en zit je met kunstlicht. De lange tafel valt logischerwijs bij veel bezoekers in de smaak. Tijdens ons bezoek blijven daar, hiep hiep hoera voor ons, telkens enkele stoelen vrij. En hoewel wij naast andere mensen zitten, waaronder kleine kinderen, kunnen wij ons prima concentreren. Onze drie uren bij KEET worden nuttig besteed. Verder voelen wij ons niet gedwongen om aan de lopende band eten of drinken te bestellen.

Over de WiFi hebben wij gemengde gevoelens. Er zijn twee verbindingen en wij zitten toevallig allebei op een andere. Het internet werkt bij mij goed, maar Liza heeft pech. “Ik word er echt even moe van,” zegt ze, als een webpagina voor de zoveelste keer niet laadt. Helaas toont haar laptop slechts een van de twee verbindingen. Na enig gekloot met haar computerinstellingen kan ze alsnog gebruikmaken van het snellere netwerk. Gelukkig wordt haar pijn verzacht door onze bestelling: de cheesecake en chocoladetaart zijn heerlijk.

KEET Rotterdam
KEET Rotterdam

Aanrader?

Kortom: KEET is wel oké. Je kan er prima werken, want je hebt alles wat je nodig hebt, maar voor ons is het niet dé plek. Dat komt voornamelijk door de werksfeer (gezellig, maar weinig flexwerkers) en de beperkte werkplekken (als je een laptop hebt). We willen graag een keertje terug, maar dan voor een vergadering met de Meisjes. KEET is namelijk de perfectie locatie voor een kleine, zakelijke afspraak. Voor een lunch of coffee date zit je hier meer dan prima met al die lekkernijen op de kaart. En omdat het café een beetje verscholen zit, ontkom je hier in hartje Rotterdam aan de drukte van de stad. En, off topic maar wel het noemen waard: de toffe spullen in de winkel maken ons héél erg hebberig. Je bent dus gewaarschuwd!

Is KEET Rotterdam niks voor jou? Dan verwijs ik jou graag door naar de andere flexwerkplekken die wij hebben getest. Tips voor goede werkplekken in 010 zijn altijd welkom. Onze zoektocht naar de beste locaties houdt namelijk nooit op!

Geschreven door…

Lisa (1993) woonde eigenlijk in Utrecht, maar raakte tot over haar oren verliefd op 010. Die nieuwe liefde, en daarmee bedoelt ze niet haar Rotterdamse vriend, was reden genoeg voor een verhuizing. Als freelance journalist schrijft ze regelmatig over de Maasstad. Voor Meisjes aan de Maas schrijft en fotografeert ze onder andere voor de rubriek ‘Flexwerken met de Meisjes’. Volg haar ook op Instagram.

Geef een reactie