Flexwerken met de Meisjes @ Hashtag Workmode 010

Hashtag Workmode 010 Office

Notice: get_the_author_email is verouderd sinds versie 2.8.0. Gebruik in plaats daarvan get_the_author_meta('email'). in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/functions.php on line 3928

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 215

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/recommendations.php on line 264

Wie weet heb je al van Hashtag Workmode gehoord, een locatie met werk- en flexplekken voor creatieve girl bosses en online influencers. Met hun kantoren komen ze nu na Amsterdam ook Rotterdam veroveren. Aan de Boomgaardstraat, een zijstraat van de Witte de With, kun je zo door de gigantische ramen bij Hashtag Workmode 010 naar binnen gluren. Sinds 1 juli is deze locatie geopend en laat ik daar nou toevallig een flexwerkplek hebben gehuurd!

Yes, dat lees je goed, het is geen werkplek waar je zo maar even naar binnen loopt en je laptop neerzet. Je kunt hier een flexwerkplek of een vaste werkplek huren. Zo heb je toch een ‘eigen kantoor’ en ben je omringd door andere hardwerkende Rotterdammers. Oprichtster Emilie Sobels wil met Hashtag Workmode (of #workmode) vrouwelijke creatievelingen bij elkaar brengen in een inspirerende omgeving. Na twee succesvolle locaties in Amsterdam, kon het niet anders dat het concept ook naar Rotterdam zou komen.

De maandelijkse kosten variëren van 150 tot 195 euro voor een flexplek en van 230 tot 275 euro voor een vaste plek. Zelf heb ik een flexplek voor drie dagen per week en daar had ik zo mijn redenen voor. Om te beginnen werd mijn kamer van 10m2 te klein om mij goed te kunnen concentreren, overal was afleiding. Ik miste een inspirerende omgeving, we kunnen namelijk wel stellen dat mijn kamer niet altijd even opgeruimd en netjes is. Ook is het een fijn idee dat je flexibel op een plek terecht kan in een kantooromgeving: de drukte van cafés is niet voor mij weggelegd. Tot slot zit ik voor andere projecten bij bedrijven op kantoor, dus de mogelijkheid tot een flexplek voor een aantal dagen is ideaal.

Workmode zitplaats

Workmode Bordjes

Hoe bevalt het als flexwerkplek?

Allereerst is de locatie natuurlijk top! Het kantoor zit centraal in het bruisende Witte de With, waar altijd wel iets te doen is en je vrijdagmiddag voor de borrel meteen door kan. Tegelijkertijd merk je helemaal niets van de drukte op straat en kun je je prima concentreren in het kantoor. En het is ook nog eens zo ingericht dat je Instagramfeed er zeker profijt van heeft. Daarnaast nodigt het huiskamergevoel uit tot een gezellige boel, maar vergis je niet, we komen hier om te werken en zijn dus eigenlijk het meeste van de tijd compleet op onze laptop gericht. Geen gillende-meiden-in-een-kippenhok taferelen hier.

Wat betreft voorzieningen is het top geregeld. De wifi is snel, er staat een koffiezetapparaat met melkopschuimer voor lekkere latte’s en je kunt de keuken gebruiken alsof het jouw thuis is. Als flexwerker kun je via de Flex Kalender invullen welke dagen je aanwezig bent en kun je plaatsnemen waar je wilt. Behalve dan op de plekken van de vaste werkers, die kunnen een eigen plekje uitzoeken en ook nog eens naar wens inrichten. Daarnaast is er een meeting room die je kunt reserveren om afspraken te ontvangen. Het kantoor is 7 dagen per week, 24 uur per dag open, dus je kunt helemaal zelf bepalen hoe je een werkdag inricht.

Workmode eetplaats

Workmode Thee

Aanrader?

Hashtag Workmode 010 is ideaal voor de freelancer die het huis uit wil en op zoek is naar een vaste en/of flexibele kantoorplek. Daarnaast ben je omringd door andere dames met creatieve ideeën waar je veel van kunt leren. Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat er een prijskaartje aan hangt, maar in vergelijking met andere kantoorplekken is dit prima te doen. Op dit moment zijn we al hard aan het werk met een aantal meiden, maar er zijn nog plaatsjes vrij. Wie weet voor jou?

Is Hashtag Workmode 010 niks voor jou? Dan verwijs ik jou graag door naar de andere flexwerkplekken die wij hebben getest. Tips voor goede werkplekken in 010 zijn altijd welkom. Onze zoektocht naar de beste locaties houdt namelijk nooit op!

Geschreven door…

Tessa (1991) is vlakbij Rotterdam opgegroeid en heeft sinds haar studententijd de stad niet meer verlaten. Na haar studie Leisure Management is ze eigenlijk in het schrijven gerold en is nu werkzaam als freelance tekstschrijver en redacteur. Voor Meisjes aan de Maas gaat ze terug naar de roots van haar studie en gaat ze op zoek naar de plekken om een gaaf event te organiseren, van een verjaardag tot een bruiloft of gewoon een goed feest.

Geef een reactie