Flexwerken met de Meisjes @ StationsHuiskamer

Stationshuiskamer

Notice: get_the_author_email is verouderd sinds versie 2.8.0. Gebruik in plaats daarvan get_the_author_meta('email'). in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/functions.php on line 3928

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 215

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/recommendations.php on line 264

Wie herkent het niet? Naar Rotterdam Centraal haasten en de trein nét op het nippertje missen. En dan? Ik kies vaak voor een kop thee bij de StationsHuiskamer bovenin het treinstation. Toevallig draait deze huiskamer om meer dan een snel drankje. Dit is namelijk ook een populaire flexwerkplek.

Dankzij de locatie is deze flexwerkplek altijd goed te bereiken. Met de trein? Geen probleem. Tram? Kan ook. Metro? Waarom niet. Bus? Kom maar op. Fietsend? Jup. Via een lange roltrap – voor de sportievelingen onder ons is er ook een normale trap – loop je vanuit Rotterdam Centraal naar de StationsHuiskamer. Er zijn altijd tientallen mensen in de zaak en daarvan zitten velen achter hun laptop of in de boeken. En er is altijd genoeg plek om je bij de laatste groep te voegen.

StationsHuiskamer

Hoe bevalt het als flexwerkplek?

Voor wie even toe is aan een kop koffie (2 euro) of een taartpunt (3,50 euro), bestaat de StationsHuiskamer uit zitstoelen, banken en eettafels met stoelen. Onze flexwerkoogjes vallen echter op de lange werktafels die voorzien zijn van stopcontacten. Bij de hoge werktafel aan de linkerzijde van de bar liggen tevens opladers voor smartphones. Het draadloos internet is niet bijzonder, maar werkt wel altijd.

Beetje irritant aan deze flexwerkplek is dat het geen eigen toilet heeft. Zit je dan, met je volle blaas. Hoewel de toiletten van Centraal vlakbij zijn, vind ik dit niet ideaal en daarnaast moet je 50 cent voor een toiletbezoek betalen. Het voelt toch een beetje vreemd om je spullen achter te laten terwijl je de zaak even verlaat. Een kleine troost: genoeg vriendelijke mensen die op jouw spullen willen letten.

StationsHuiskamer

Aanrader?

Je hebt hier een heerlijk geroezemoes van pratende gasten en de inrichting doet denken aan die van een oude stationswachtkamer. Van de hectiek van Centraal merk je helemaal niets. Het leuke is dat veel mensen in de StationHuiskamer werken of studeren. Soms knopen zij een kort gesprekje met jou aan. Je begeeft je hier echt in een huiskamer en hebt alles wat je hartje begeert. Dit is ongetwijfeld een relaxte flexwerkplek waar je prima de hele dag (8.00 tot 20.00 uur) kan doorbrengen.

Is de StationsHuiskamer niks voor jou? Dan verwijs ik jou graag door naar de andere flexwerkplekken die wij hebben getest. Tips voor goede werkplekken in 010 zijn altijd welkom. Onze zoektocht naar de beste locaties houdt namelijk nooit op!

Geschreven door…

Lisa (1993) woonde eigenlijk in Utrecht, maar raakte tot over haar oren verliefd op 010. Die nieuwe liefde, en daarmee bedoelt ze niet haar Rotterdamse vriend, was reden genoeg voor een verhuizing. Als freelance journalist schrijft ze regelmatig over de Maasstad. Voor Meisjes aan de Maas schrijft en fotografeert ze onder andere voor de rubriek ‘Flexwerken met de Meisjes’. Volg haar ook op Instagram.

Geef een reactie