Flexwerken met de Meisjes @ The Kitchen


Notice: get_the_author_email is verouderd sinds versie 2.8.0. Gebruik in plaats daarvan get_the_author_meta('email'). in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/functions.php on line 3931

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/formatting.php on line 4388

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/formatting.php on line 4388

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 215

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/recommendations.php on line 264

Thuis werken? Met al die afleidingen ben ik over honderd jaar nog steeds bezig. Als freelancer heb ik de luxe om mijn eigen werkplek te kiezen en ik houd er wel van om buiten-de-deur te werken. Maar waar? Voortaan doe ik verslag van mijn zoektocht naar de beste gratis flexwerkplekken van 010. In het allereerste artikel van deze rubriek neem ik jullie mee naar The Kitchen.

The Kitchen (Willem Ruyslaan 223/225) is het café-restaurant van The Student Hotel in Kralingen. Net zoals de meeste mensen ken ik het vooral als de place to be voor internationale studenten. Als ik deze zaak op een dinsdagmiddag betreed, hoor ik niet geheel verrassend verschillende talen. Mensen kletsen gezellig met elkaar, lezen rustig een krant of zitten geconcentreerd achter hun laptop. Het zijn vooral studenten, maar er zijn ook genoeg ‘echte volwassenen’ aanwezig. Enne… er wordt ook gewoon Nederlands gesproken.

Flexwerkplek The Kitchen in Rotterdam
Flexwerkplek The Kitchen in Rotterdam

Hoe bevalt het als flexwerkplek?

Ik heb genoeg zitplekken om uit te kiezen, want de zaak zit die middag voor eenderde vol, maar ik besluit om eerst thee (€2,25) te halen. Omdat The Kitchen ruim ingericht is met veel geschikte werkplekken, onder meer een lange werktafel en een bartafel aan het raam, ga ik voor strategie. Mijn keuze valt op een vrij tafeltje vlakbij een stopcontact. Stopcontacten zijn schaars, dus daar moet je echt rekening mee houden. Waar ik enthousiaster over ben is de WiFi. Hoera, die is bijna net zo snel als Max Verstappen! Het valt mij ook op dat de verbinding onbeveiligd is. Moet ik mij zorgen maken?

Hoewel het soms rumoerig is, kan ik mij prima concentreren. De achtergrondmuziek stoort niet, ondanks dat ‘ie iets zachter zou mogen, en dat geldt ook voor de pratende mensen om mij heen. Het mooie is dat ik gewoon van plek kan wisselen als er teveel praters in de buurt zitten. Er is genoeg plek! Zodra mijn thee op is blijf ik rustig zitten. Ik voel mij hier niet gedwongen om snel weer iets te bestellen. Ik wacht daar nog even mee en dat is geen probleem. In de vier uur dat ik er ben bestel ik twee consumpties. Ik zie dat sommige mensen om mij heen het met minder doen.

Flexwerkplek The Kitchen in Rotterdam

Aanrader?

The Kitchen heeft als flexwerkplek vooral pluspunten: het internet is snel, er zijn veel werkplekken, het is niet te druk én het kost weinig. Mocht je na een middag werk honger krijgen, dan bestel je vanaf 7 euro avondeten. Of kies voor een paar euro minder een cocktail als beloning voor het harde werken. Het gebrek aan stopcontacten en dat de harde stoelen na een tijdje oncomfortabel zitten is jammer, maar al met al werk ik hier goed. Na een paar uurtjes bij The Kitchen wandel je vrolijk het pand uit. Wat ook best wel ideaal is, is dat de tram (21 en 24) voor de deur stopt en dat het café dagelijks van 7:00 tot minstens 23:00 geopend is.

Is The Kitchen niks voor jou? Dan verwijs ik jou graag door naar onze artikelen over de beste flexwerkplekken in Rotterdam. Oja, ken jij een toffe flexwerkplek? Of werk jij bij zo’n tent? Laat het ons dan weten. Wij gaan graag langs om het uit te testen!

Geschreven door…

Lisa (1993) woonde eigenlijk in Utrecht, maar raakte tot over haar oren verliefd op 010. Die nieuwe liefde, en daarmee bedoelt ze niet haar Rotterdamse vriend, was reden genoeg voor een verhuizing. Als freelance journalist schrijft ze regelmatig over de Maasstad. Voor Meisjes aan de Maas schrijft en fotografeert ze onder andere voor de rubriek ‘Flexwerken met de Meisjes’. Volg haar ook op Instagram.


Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/formatting.php on line 4388

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/formatting.php on line 4388

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/formatting.php on line 4388

Geef een reactie
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/formatting.php on line 4388