Geen groene smoothies en açaíbowls bij KOOZIE


Notice: get_the_author_email is verouderd sinds versie 2.8.0. Gebruik in plaats daarvan get_the_author_meta('email'). in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/functions.php on line 3923

Hoewel de meeste Rotterdammers de Erasmusbrug ondertussen regelmatig oversteken, wordt die andere brug nog weleens vergeten. En dat is zonde, want de Willemsbrug leidt naar het Noordereiland: een plek met een geheel eigen feel én sinds kort een knusse huiskamer voor alle Rotterdammers. De Meisjes staken hun lievelingsrivier over en namen een kijkje.

Van sishalounge naar lichte huiskamer

foto1Oktober vorig jaar opende KOOZIE zijn deuren in een voormalige sisha-lounge. Van deze vorige bestemming is echter niets meer te merken: KOOZIE is licht, met grote ramen, veel planten en een Zweeds aandoend interieur. Toch is het geen typische hipstertent zoals ze de laatste tijd overal uit de grond schieten: op de piano liggen kinderboekjes (‘Die kwam een eilandbewoner zomaar langs brengen’), het interieur werd met liefde samengesteld door het KOOZIE-team en is dus niet té gelikt, en op het menu is geen açaíbowl of groene smoothie te bekennen.

Een zaak opzetten was al lange tijd een grote droom, maar dat bleek nog best lastig. In het centrum waren de panden heel duur, en waren grote spelers ze steeds voor. Toen dit pand op het Noordereiland vrij kwam, bedachten ze zich dan ook geen moment. Als het aan het KOOZIE-team ligt, komt het centrum hiernaartoe. ‘Mensen komen weinig op het Noordereiland,’ zegt Jiske. ‘Een gemis, want het is hier hartstikke mooi, en je hebt een prachtig uitzicht op de skyline. Op het Noordereiland woont heel Rotterdam bij elkaar.’ KOOZIE wil dan ook de plek zijn voor echte Rotterdamse gezelligheid. ‘Alles kan hier. Een van de eilandbewoners vroeg laatst of hij iets op de piano mocht spelen. Dat was zo leuk dat hij binnenkort terugkomt.’ 

Gewoon lekker eten, zonder fratsen

foto4Het Rotterdamse karakter van KOOZIE zie je overal terug: de planten zijn van Peter Kremer (de tuincurator van BlueCity010) de tafeltjes zijn van Buurman en de muurschildering werd gemaakt door Annemarie Gorissen, die zelf ook op het eiland woont. Het menu is ook lekker rechttoe-rechtaan: belegde broodjes, quiches, salades en een soep van de dag. ‘Dat past bij ons,’ zegt Jiske. ‘De eigenaar komt uit Slovenië, maar wat dat betreft is hij een echte Rotterdammer: geen fratsen, gewoon lekker eten. En alles is huisgemaakt.’ Je kunt de hele dag terecht bij KOOZIE: van het ontbijt tot een (lichte) avondmaaltijd.

De Meisjes bestellen als lunch de tomatensoep en een uitsmijter met rode ui, paprika en tomaat op twee bruine boterhammen. Ze smaken ons allebei prima. De fijne sfeer nodigt uit tot een goed gesprek, en voor we het weten zitten we aan ons derde drankje. Wat dat betreft doet KOOZIE zijn naam eer aan: het is er knus en pretentieloos, een echte huiskamer. Volgens ons een goede reden om de Maas eens over te steken, en je te laten verrassen door dit stukje ‘onontdekte’ Rotterdam.

foto2

Foto’s: Meisjes aan de Maas / Jasmijn Lobik

Geschreven door…

Jasmijn (1992) is opgegroeid vlakbij Rotterdam en krijgt het maar niet voor elkaar de stad de rug toe te keren. Zelfs tijdens haar studie Algemene Cultuurwetenschappen in Nijmegen kwam ze regelmatig terug naar nultien om nieuwe hotspots uit te proberen, vrienden op te zoeken en haar lievelingsrondje aan de Rotte te rennen. Ze heeft net de master Kunstbeleid en Mecenaat afgerond en is werkzaam als freelance tekstschrijver en communicatiemedewerker.

Geef een reactie