Vanuit je luie stoel: 4x gezond eten laten bezorgen in Rotterdam


Notice: get_the_author_email is verouderd sinds versie 2.8.0. Gebruik in plaats daarvan get_the_author_meta('email'). in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/functions.php on line 3928

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 215

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/recommendations.php on line 264

Foto: Delicook’s nicoise salade, via Delicook.nl

Onlangs schreven we al een artikel over gezond eten afhalen in Rotterdam. En hoewel dat natuurlijk al erg makkelijk is, is het soms ook gewoon heel fijn om vanuit je luie stoel te kunnen bestellen. Toch is het best lastig om tussen al het dönergeweld op Thuisbezorgd nog iets verantwoords te kunnen vinden. Maar geen zorgen: Meisjes aan de Maas schiet te hulp! Mies zette speciaal voor jou 4 gezonde bezorgrestaurants op een rijtje.

Delicook

Als je Thuisbezorgd al regelmatig hebt afgespeurd naar een healthy optie, ben je Delicook waarschijnlijk al eens tegengekomen: het restaurant richt zich puur op gezond eten. Zo kan je hier terecht voor heerlijke voorgerechtjes, diverse salades of bijvoorbeeld gestoomde zalm met groentjes. Maar vergeet vooral de verantwoorde desserts niet. Want een beetje zondigen na je gezonde salade mag best. Toch?

Keuken? Als het maar gezond is. Je vindt hier salades maar ook gestoomde zalmfilet en gezonde desserts.
Zeker proberen? De nicoise salade (zie foto hierboven) en de chocolademousse op basis van avocado.
Hoe te bestellen? 
Via de Thuisbezorgd-app of de Delicook website.
Waar bezorgd? Bijna overal in Rotterdam! Hier vind je precies welke postcodegebieden.

Delicook
Goudsesingel 24-A
3011 KB Rotterdam
(010) 414 43 44

13330882_1231156620230264_1850446440489651559_n
Daging rendang, goreng tahoe en tempeh kering. Foto: Facebookpagina Papaya

Papaya Groenendaal

Zin in Indonesisch? Dan zit je bij Papaya Groenendaal goed. Van de lekkerste groenten gerechten tot een rendang alsof je Indonesische schoonmoeder ‘m heeft gemaakt; Papaya heeft het allemaal! Voor wie moeilijk kan kiezen, is er een rijsttafel voor twee personen samengesteld. Als je al een favoriet hebt, kun je natuurlijk ook je eigen maaltijd samenstellen. Helemaal handig? Er is zowel keuze voor de grote als voor de kleine eter.

Keuken? Indonesisch
Zeker proberen? De nasi koening, tempeh kering en gado gado
Hoe te bestellen? 
Via Thuisbezorgd, de Papaya Groenendaal-app of website
Waar bezorgd? In de meeste wijken rondom het centrum, zowel in Noord, Oost als West. Check hier of er ook bij jou bezorgd kan worden.

Papaya Groenendaal
Groenendaal 37F-39A
3011 SL Rotterdam
(010) 233 00 63

Gys
Eten uit het restaurant direct bij jou thuis bezorgd! Foto: Facebookpagina Gys Rotterdam (door Maika Karremans).

Gys

Gys is een relatief nieuw restaurant in Rotterdam. Al eerder schreven we over deze van oorsprong Utrechtse keten. Gys richt zich voornamelijk op de vegetarische en/of veganistische keuken en werkt alleen met biologische producten. Hierdoor heb je altijd een verantwoord maaltje voor je neus. Pas sinds afgelopen woensdag kun je het eten van Gys bestellen via de nieuwe app van Deliveroo. Vinden wij helemaal leuk!

Keuken? Biologisch, vooral gericht op vegetarisch/veganistisch eten
Zeker proberen? De veganistische kikkererwten burger of vegetarische kapsalon
Hoe te bestellen?
Via de nieuwe app van Deliveroo.
Waar bezorgd? Waarschijnlijk alleen in de wijken rondom het centrum. Check dit even door je postcode in te vullen op Deliveroo.

Gys
Nieuwe Binnenweg 182
3015 BJ Rotterdam
info@gysrotterdam.nl

DRKP
Low carb hustle (eenpansgerecht). Foto: Facebookpagina Rotterdamsche Kookpot

Rotterdamsche Kookpot

Bij de Rotterdamsche Kookpot zit je goed als je trek hebt in een oerhollandse maaltijd. Hier hebben ze onder andere stamppotten met bietjes, zuurkool en andijvie. Ook hebben ze burgers en originele eenpansgerechten met veel groenten. Bij de keuze voor vlees is er tevens een vegetarische optie. Daarmee kunnen we gelijk het idee dat stamppotten voor carnivoren zijn mooi weggooien.

Keuken? Echte Hollandse stamppot, maar ook lekkere burgers.
Zeker proberen? De stamppot andijvie of de Tommy stamp.
Hoe te bestellen?
Via Thuisbezorgd of de eigen website.
Waar bezorgd? Bijna overal in Rotterdam, een deel van Schiedam en tegenwoordig zelfs in Capelle aan den IJssel. Check hier het bezorggebied.

Rotterdamsche Kookpot
Nieuwe Binnenweg 274A
3021 GR Rotterdam
(010) 425 47 19

Geschreven door…

Mies (1993) heeft, toen ze in 2011 ging studeren aan de Willem de Kooning Academie, haar hart verloren aan Rotterdam. Hoewel ze nu een andere studie volgt, woont ze nog altijd in de Maasstad. Mies is gek op lekker eten, mooie interieurs en getalenteerde mensen. Hier schrijft zij dan ook vooral over en met ‘Binnenkijken met Mies’ zet ze maandelijks een Rotterdammer met een mooi interieur in het zonnetje. Meer weten? Bekijk dan haar blog Misschien zelfs twee.

Geef een reactie