Gezonde High Tea: het succes van Baker & Moore


Notice: get_the_author_email is verouderd sinds versie 2.8.0. Gebruik in plaats daarvan get_the_author_meta('email'). in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/functions.php on line 3923

Deze week bestaat Baker & Moore, de lunchroom en ontbijthotspot aan de Westblaak, precies een jaar. Meisjes aan de Maas was uitgenodigd voor een gezonde high tea (zonder suiker, gluten en lactose en voornamelijk met rauwe en veganistische ingrediënten) ter ere van de verjaardag van de horecaonderneming. We spraken ondernemer Paul Bakker over het succes van zijn concept, zijn bedrijfsplan en uitbreidingsplannen. En natuurlijk proefden we de gezonde hapjes van SUE, Kromkommer en bakkerij Bussing!

Dat Baker & Moore een van onze favo horecaplekken van de stad is, heeft de oplettende lezer al eerder gezien: we vergaderen er graag en noemden de hotspots ook al eens in onze ontbijt top 3. In het afgelopen jaar is de onderneming van Paul Bakker en zijn vriendin Eline Moor uitgegroeid tot een drukbezochte horecaonderneming. Opvallend is dat Baker & Moore een uiteenlopend publiek aanspreekt: van moeders met dochters tot zakenmannen en van studenten tot flexwerkers.

Wereldreis

Het plan voor Baker & Moore ontstond in Azië, waar Paul en Eline op wereldreis waren na beiden jaren in het bedrijfsleven te hebben gewerkt. Baker & Moore moest een horecahotspot voor ontbijt en lunch worden waar brood de hoofdrol speelt en waar je zelf je ideale broodje kunt samenstellen. Door middel van crowdfunding kregen ze binnen korte tijd de financiering rond. Paul: “We hebben een jaar lang zeven dagen per week keihard gewerkt, maar ik ben heel blij met wat we tot nu toe bereikt hebben.”

Baker & Moore Meisjes aan de Maas

Succesformule

Afgaande op de gezellige drukte bij Baker & Moore op een willekeurige dag is de onderneming een succes te noemen. Waar dat ‘m precies in zit? Paul: “Overal is goed over nagedacht: het interieur, de menukaart, de bediening en de social mediastrategie.” Wij denken dat het vooral de fijne, relaxte sfeer en de vriendelijke bediening is die het ‘m doet. Het personeel is goed ingewerkt en op de bovenverdieping zijn fijne werkplekken met snelle wifi en genoeg stopcontacten (Baker & Moore is dus ook een fijne flexwerkplek!).

Paul heeft zijn zinnen al gezet op een volgende vestiging. “Ik zou het concept graag op meerdere plekken uitrollen in de vorm van een franchise. Op het moment heb ik mijn ogen vooral op Den Haag gericht.” Houd Baker & Moore dus goed in de gaten…

bakerandmoore

Healthy Raw Tea

Deze gezonde versie van het bekende (en inmiddels behoorlijk uitgekauwde) high teaconcept bestaat uit hapjes en drankjes van verschillende bedrijven uit de regio: Kim Sue Palm van SUE Zoet Zonder Suiker (de zoete hapjes), de meiden van Kromkommer (de gazpacho, een koude soep) en bakkerij Bussing (de bakkerij die het brood van Baker & Moore verzorgt). Naast de hapjes krijg je verschillende slowjuice sapjes, door Baker & Moore zelf gemaakt. De high tea is volledig gluten-, lactose en suikervrij en bestaat voornamelijk uit veganistische en rauwe ingrediënten.

bakerandmoore_1Paul: “Gezond eten is een trend. Dat is te merken aan het succes van bijvoorbeeld SUE, die zoetigheden zonder suiker, gluten en lactose maakt.” Kim Sue Palm van SUE Rotterdam stopte met haar fulltime kantoorbaan om zich volop te richten op het maken van gezonde alternatieve op zoete snacks. Baker & Moore heeft onder andere SUE’s bananenbrood en Snickers in de high tea opgenomen. Paul: “De Healthy Raw Tea slaat goed aan: hij wordt zelfs vaker besteld dan onze reguliere high tea.”

Onze ervaring? De Healthy Raw Tea is een aanrader! Hoewel je voordat je begint met eten denkt dat je al die kleine hapjes wel op krijgt, vullen ze enorm dankzij de rauwe en onbewerkte ingrediënten. De Snickers van SUE zijn favoriet, net als het bananenbrood. De soepen van Kromkommer zijn overigens ook een aanrader voor als je een keertje geen zin hebt om te koken: je hoeft ze alleen maar op te warmen!

Ook een keer de Healthy Raw Tea proberen? Hij kost € 19,95 en is dagelijks vanaf 15.00 uur te reserveren. Meer info vind je op de website.

Eerste twee foto’s: Baker & Moore

Geschreven door…

Liza Karsemeijer (hoofdredacteur). Al sinds haar studententijd is Liza (1991) niet meer uit nultien weg te slaan. Na het afronden van haar master journalistiek werkt ze nu als freelance journalist en tekstschrijver voor o.a. Elsevier, Algemeen Dagblad en Uitagenda Rotterdam. Ze houdt van reizen, cultuur, design, muziek en films. Ze wil eigenlijk alleen een eigen kantoor omdat ze dan een hond kan nemen – verder bevalt het flexwerkleven haar prima. Meer info vind je op lizakarsemeijer.nl.

Geef een reactie