Op jacht naar hotspots tijdens de Discover my City Rotterdam stadstour


Notice: get_the_author_email is verouderd sinds versie 2.8.0. Gebruik in plaats daarvan get_the_author_meta('email'). in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/functions.php on line 3928

Meisjes aan de Maas Stephanie en Zeny gingen op ontdekkingstocht door eigen stad met Discover my City Rotterdam. Tijdens de wandeling maakten ze kennis met enthousiaste Rotterdamse ondernemers op verschillende locaties, die hun visies deelden. Zo gingen ze langs bij hotspots Flat White, Supersauer en NY Basement.

De stadswandeling een initiatief van Guido Leurs, oprichter, blogger en auteur van Discover my City, Rotterdam. Zijn missie is om Rotterdam nóg meer op de kaart zetten door mensen steeds nieuwe ervaringen te bieden in onze Maasstad, bijvoorbeeld door het schrijven van de eerste Engelstalige stadsgids en bijeenkomsten zoals deze te organiseren. Vandaag staat er een interactieve wandeling op het programma langs meerdere Rotterdamse horecaondernemingen, waar we allerlei lekkers mogen proeven én maken. Ondanks het druilerige winterweer hebben we er veel zin in!

img_9059-editedFoto: Zeny Rosalina

Als eerste… FLAT WHITE koffie

We beginnen de tour bij FLAT WHITE, te vinden in de INCONCEPTstore aan de Coolsingel. Eigenaren Henk en Ciara vertellen ons op bevlogen wijze over hoe zij in de ban zijn geraakt van de flat white coffee, wat het verschil met andere koffiesoorten en wat zij hopen te bereiken: “Onze missie is om de koffiecultuur in Nederland te veranderen en mensen meer te laten genieten van koffie. Nederlanders drinken tenslotte de meeste koppen koffie, maar de koffiebeleving kan nog veel beter!” Daarna mogen we zelf de proef op de som nemen: qua smaak moet je denken aan espresso met melk, oftewel een duidelijke, maar toch milde koffiesmaak. Wat ons betreft is FLAT WHITE een aanrader, is het niet om de koffie en lekkernijen, dan wel om de relaxte sfeer die er hangt.

img_8715
Foto: Zeny Rosalina

Volgende stop: restaurants Wah Nam Hong en Supersauer

We gaan te voet verder richting de Markthal, waar we een introductie in de Koreaanse keuken krijgen van Donny, de eigenaar van Supersauer. Allereerst worden wat vooroordelen uit de wereld geholpen: Korea heeft veel meer te bieden dan alleen kimchi en Korean BBQ. De basis van de meeste Koreaanse gerechten bestaat voornamelijk uit de sojabonenpasta Doenjang, rode peperpasta Gochujang en vleesgerecht Bulgogi, die naast de lekkere smaken ook allerlei gezondheidsvoordelen hebben. “Je moet immers zo koken, dat je je gerecht ook aan je familie zou kunnen geven!” Hij moedigt ons aan om thuis zelf te gaan koken met de ingrediënten, en we mogen in zijn streetfood restaurant proeven hoe de sushi burrito’s en bibimbap salades smaken. Onze conclusie: eenvoudig, gezond en lekker!

img_8813
Foto: Zeny Rosalina

Tijd voor kip bij Alan & Pims

Na deze lichte maaltijd is het tijd voor de derde locatie, Alan & Pim’s gelegen in de Wijnhaven. Het concept is snel duidelijk: ze serveren simpele, maar lekkere kipgerechten. Alan Oosterveen, één van de eigenaren, laat ons vooral veel proeven en legt uit: “we hebben alles zelf gemaakt, van de gerechten tot de desserts tot zelfs het decor van het restaurant. We willen 100% transparant zijn in wat we serveren en onszelf blijven vernieuwen”. We krijgen een vier gangen proeverij menu van Tom Kha Kai soep, “Kippeling”, heerlijke broodjes pulled chicken en een advocaatje met huisgemaakte crumble. Als je van (h)eerlijke kipgerechten en een laagdrempelige sfeer houdt, dan ben je bij Alan & Pim’s een gelukkig mens. Wel even reserveren van tevoren, want het zit er bijna elke avond vol!

img_8889
Foto: Zeny Rosalina

New York Basement: een hoogtepuntje onder de grond

Het wandelen is voorbij, onze laatste locatie New York Basement gaan wij in geheel Rotterdamse stijl tegemoet in de vorm van de Watertaxi. Eenmaal binnen wanen we ons in the roaring twenties, compleet met een 11 meter lange bar waar we een cocktail workshop krijgen van bartenders Daryl en Joris en mogen proeven van het fine dining menu. Het bereiden van drank wordt hier tot ware kunst verheven en de workshop is wat ons betreft absoluut een tip om met vrienden of collega’s uit te proberen. “New York Basement is chique, maar tegelijkertijd laagdrempelig en leent zich prima voor een avond uit of de combinatie met een film of het theater.”

img_9108
Foto: Zeny Rosalina

De middag eindigt hier en we horen vooral voldane geluiden van alle deelnemers, inclusief wijzelf. Iedereen heeft vandaag iets nieuws gedaan, gedronken of geproefd en daarmee weer een nieuwe ervaring aan Rotterdam overgehouden. Wat ons betreft is de missie van Discover my City, Rotterdam dan ook zeker geslaagd. Hou de site in de gaten voor meer tips en evenementen!

Geschreven door…

Stephanie (1989) is een geboren en getogen Rotterdamse. Na het afronden van haar studie psychologie heeft ze in allerlei verschillende steden gewerkt, maar de Maasstad nooit los gelaten. Voor Meisjes aan de Maas probeert ze de mensen achter allerlei Rotterdamse initiatieven te belichten. Via interviews of via een willekeurig gesprek op een bankje ergens in de stad.

Geef een reactie