3x ontbijten in Rotterdam


Notice: get_the_author_email is verouderd sinds versie 2.8.0. Gebruik in plaats daarvan get_the_author_meta('email'). in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/functions.php on line 3928

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 215

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/recommendations.php on line 264

Ik ben gek op buiten de deur ontbijten. Avondmens als ik ben heb ik in het weekend nog al eens moeite om voor lunchtijd de deur uit te gaan, maar als ik eenmaal goed en wel aan een tafeltje zit bij een van deze drie hotspots, ben ik blij toe. 

1. Bertmans

By far mijn favoriet van de laatste tijd: bij Bertmans ontbijt je niet alleen lekker, maar ook gezond. Opgezet door de eigenaren van tapasrestaurant Destino, dat ernaast zit, is dit dé hotspot voor ontbijt of lunch in het hippe Rotterdam-Noord. En nee, geen dieetvoedsel: alles is op zo’n lekkere manier klaargemaakt dat je bijna vergeet dat je grotendeels groenten aan het eten bent. Mijn favoriet is de brunchplatter met een gepocheerd eitje, avocado en kokosyogurt met dadels. Tip: als je een kater hebt zijn de verse cold pressed juices ideaal! Heb je meteen je dosis vitamientjes binnen.

Bertmans

Bertmans
Zaagmolenkade 15
3035 KA Rotterdam
Tel.: 010 844 88 60
Dagelijks open van 9.30 tot 17.30
Meer info: kijk op de Facebookpagina

Bertmans-Rotterdam

2. Lilith

Lilith is recentelijk toegevoegd aan mijn hotspotlijstje. Zoals net al toegegeven ben ik écht geen ochtendmens en al helemaal niet in het weekend, dus het enige nadeel van buiten de deur ontbijten is dat je op een schappelijk tijdstip je huis moet verlaten. Gelukkig is dat bij Lilith niet het geval: hier serveren ze de hele dag ontbijt. Om 3 uur ’s middags nog zin in American Pancakes of Eggs Benedict met een goede kop koffie? Hier kan het! Dé ideale anti-katerhotspot.

Lilith-Coffee-Rotterdam

Lilith
Mauritsstraat 217
3012 Rotterdam
Tel.: 06 343 41 088
Dagelijks open van 7.00 tot 18.00
Meer info: kijk op de Facebookpagina

Lilith Rotterdam interieur

3. Baker&Moore

Een van de favo vergaderplekjes van de Meisjes, maar ook de ideale hotspot voor een lui ontbijtje op de zaterdag- of zondagochtend. Ze serveren een heerlijk ontbijt dat op zaterdag en zondag de hele dag besteld kan worden (weer zo’n goed idee). Prima als antikater-remedie! Voor wie last heeft van allergieën maar wel van zoet houdt zijn er de gebakjes van SUE (zonder suiker, gluten en lactose).

Baker&Moore-Rotterdam

Westblaak 147
3012 KJ Rotterdam
Tel.: 010 341 6739
Dagelijks open van 7.30 tot 17.00
Meer info op de Facebookpagina en website

Baker&Moore Rotterdam

Wat is jouw favoriete ontbijthotspot in Rotterdam?

Foto’s: Facebookpagina’s van BertmansLilith en Baker&Moore.

Geschreven door…

Liza Karsemeijer (hoofdredacteur). Al sinds haar studententijd is Liza (1991) niet meer uit nultien weg te slaan. Na het afronden van haar master journalistiek werkt ze nu als freelance journalist en tekstschrijver voor o.a. Elsevier, Algemeen Dagblad en Uitagenda Rotterdam. Ze houdt van reizen, cultuur, design, muziek en films. Ze wil eigenlijk alleen een eigen kantoor omdat ze dan een hond kan nemen – verder bevalt het flexwerkleven haar prima. Meer info vind je op lizakarsemeijer.nl.

Geef een reactie