In beeld: In De Bak Festival


Notice: get_the_author_email is verouderd sinds versie 2.8.0. Gebruik in plaats daarvan get_the_author_meta('email'). in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/functions.php on line 3928

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 215

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/recommendations.php on line 264

Afgelopen zondag was de laatste kans dat je de Rotterdamse Noordsingelgevangenis van binnen kon bekijken: tijdens In De Bak Festival werd het complex nog één keer opengesteld voor publiek (dit najaar wordt het omgebouwd tot appartementencomplex). Wij namen een kijkje, uiteraard met de camera in de aanslag. Kijk je mee?

Vorige week las je al op Meisjes aan de Maas over de bijzondere locatie van dit ministadsfestival. In De Bak vond plaats op het buitenterrein van het gevangeniscomplex aan de Noordsingel. Het festivalterrein was ingericht met een klein muziekpodium, verschillende foodtrucks en activiteiten voor kinderen, zoals een zweefmolen, schmincken en knutselen. In de voormalige kapel werd er gehoelahoepd en de gevangenis zelf kon je op eigen houtje bekijken. Wij waren onder de indruk van hoe klein de cellen eigenlijk zijn en werden lichtelijk claustrofobisch van de benedenverdieping, die was gereserveerd voor gevangenen met psychische problemen. Erg interessant om het gebouw eens van de binnenkant te zien en je voor te stellen hoe het was om hier gevangene te zijn, want hoe vaak krijg je nou die kans?

Klachtenregen

In De Bak Festival was gisteren een veelgenoemde term op sociale media en niet in positieve zin. Bezoekers waren teleurgesteld met wat ze kregen voor hun kaartje van € 12,50. De communicatie rondom het festival zou slecht zijn, de programmering tegenvallen en het zou te druk zijn geweest. Toegegeven: wij moesten ook eventjes in de rij staan om binnen te komen en een kwartier of langer op je drankje wachten is nooit leuk. Maar omdat wij pas in de namiddag het festivalterrein betreedden hebben we waarschijnlijk wat minder meegekregen van de drukte en chaos. Ook voor de gevangenistour hoefden we niet lang te wachten (en ja, het woord ‘tour’ was misschien een beetje ongelukkig gekozen omdat je niet rondgeleid werd, maar zelf kon rondlopen, maar het was alsnog interessant de gevangenis van binnen te zien). De Swan Market was een leuke toevoeging en aan het eind van de middag zat de sfeer er goed in met de livemuziek en een heerlijk zonnetje. Zeker, de organisatie had wat strakker gekund (zo vonden we de overgebleven bierbekertjes in de celblokken van het feest de avond ervoor een beetje jammer) en het was misschien beter geweest als er minder kaarten waren verkocht, maar al met al hebben wij een leuke middag gehad op In De Bak Festival.

indebak14De sfeer zat er goed in op het festivalterrein!

indebak02indebak03De Meisjes namen maar meteen een kijkje in de celblokken…

indebak06indebak05…en in de cellen zelf.

indebak04indebak07Let ook vooral op de handafdrukken aan de linkerkant… hier kregen wij een beetje de kriebels van!

indebak08indebak10In de voormalige gevangeniskapel gaf Julliette van Juul’s Hoop Vibes een workshop

indebak09 indebak11 indebak12 indebak13indebak01De Swanmarket was een leuke aanvulling! Hier scoren de Meisjes de leuke cactussen in schattige potjes en zakjes van Beton And More.

indebak15 indebak16Van deze tasjes van My Cotton Bag werden wij erg hebberig…

indebak17En de cupcakes van Cupcake House waren een echte aanrader! Wij probeerden deze heerlijke black forest cupcakes.

indebak18indebak20Eh, oké? Deze dame maakt tassen en andere accessoires van gerecycled plastic!

indebak19indebak21

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Rotterdam Festivals.

Geschreven door…

Liza Karsemeijer (hoofdredacteur). Al sinds haar studententijd is Liza (1991) niet meer uit nultien weg te slaan. Na het afronden van haar master journalistiek werkt ze nu als freelance journalist en tekstschrijver voor o.a. Elsevier, Algemeen Dagblad en Uitagenda Rotterdam. Ze houdt van reizen, cultuur, design, muziek en films. Ze wil eigenlijk alleen een eigen kantoor omdat ze dan een hond kan nemen – verder bevalt het flexwerkleven haar prima. Meer info vind je op lizakarsemeijer.nl.

Geef een reactie