Koek & Pan brengt de pie-cultuur naar Rotterdam


Notice: get_the_author_email is verouderd sinds versie 2.8.0. Gebruik in plaats daarvan get_the_author_meta('email'). in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/functions.php on line 3928

Sinds november zijn we een foodadresje rijker op de Zwaanshals. Bij Koek & Pan kun je terecht voor ambachtelijke pies, pasteitjes en hartige taarten. Onder het genot van een kop thee en een aantal heerlijke pies spraken we met de oprichters Thomas ‘Koek’ van Vliet en Peter ‘Pan’ Frohn… en ja, zo zijn ze écht op de naam Koek & Pan gekomen!

We komen binnen op een drukke zaterdagmiddag en worden als eerste verwelkomd door de heerlijke geuren die uit de ovens komen. Thomas en Peter vertellen uitgebreid over het pie-assortiment, wat ze zelf als makkelijk, lekker en no-nonsense omschrijven. Ze hopen met Koek & Pan de piecultuur, die ze zelf vooral in Engeland hebben leren kennen, over te kunnen laten waaien naar Rotterdam. De basis van alles is het huisgemaakte deeg, wat wordt aangevuld met lekkere vullingen van vlees en groenten, waarvan ze precies kunnen vertellen wat de herkomst is.

koek & Pan

Lokaal, seizoensgebonden én lactosevrij 

Koek & Pan heeft naast het pie assortiment frisse huisgemaakte salades en zoetigheden. Ook verwerken ze producten van onder andere Brouwerij Noordt en Wildhandel Treuren in de gerechten. De Steak Noordt Pie en de Pollo e Salvia zijn hier twee heerlijke voorbeelden van. ‘We willen een authentieke Rotterdamse pie maken, met respect voor de Engelse klassiekers,’ aldus mede-oprichter Thomas van Vliet. In samenwerking met een lokale melkboer en een onderzoeksbedrijf hebben ze zelfs lactosevrije boter en karnemelk weten te ontwikkelen, waardoor het grootste deel van het assortiment internationaal lactosevrij mag worden genoemd.

Koek en Pan

Tijd om te proeven

We zijn tot nu toe zeer enthousiast over de gepassioneerde manier waarop de mannen vertellen over hun gerechten, en als beloning mogen we zelf een trio van het assortiment gaan proeven! Ons menu begint met een kleine portie Osso Bucco: deze bestaat onder andere uit kalfsschenkel, ontvelde tomaten, witte wijn, knoflook en citroen. Vervolgens proeven we de Pollo e Salvia, gevuld met malse kippendij, salie, balsamico azijn en honing. We sluiten af met de favoriet van Thomas, de Kimchi Pie, gevuld met kloostervarken en huisgemaakte kimchi. Onze conclusie is unaniem: ze zijn allemaal nét zo lekker als dat ze er uit zien en klinken! Je kunt de kleine portie als tussendoortje eten of combineren met de salades tot maaltijd, en voor de grotere eters zijn de medium porties meer dan genoeg. 

Osso Bucco Pollo e Salvia Kimchi pie Koek & Pan

Zoetigheid

Ook als je een meer een zoetekauw bent kun je prima bij Koek & Pan terecht: ze verkopen ook lactosevrije chocolade, biertaart en boterkoek. Je kunt ze inpakken voor thuis van te genieten of op locatie opeten met een lokaal drankje of een kop thee van Tea Village

Chocolade biertaart lactosevrije boterkoek Koek & Pan

Meer weten?

De mannen van Koek & Pan blijven zich ontwikkelen en willen elk kwartaal een nieuwe pie maken. Recent is de ‘Jackpot‘ op het menu gekomen, een vegetarische variant met jackfruit en huisgemaakte barbecuespecerijen. Wil je zelf leren hoe je een pie moet maken? Binnenkort gaan ze starten met cursussen, zodat je ze ook thuis zelf kan maken.

Geschreven door…

Stephanie (1989) is een geboren en getogen Rotterdamse. Na het afronden van haar studie psychologie heeft ze in allerlei verschillende steden gewerkt, maar de Maasstad nooit los gelaten. Voor Meisjes aan de Maas probeert ze de mensen achter allerlei Rotterdamse initiatieven te belichten. Via interviews of via een willekeurig gesprek op een bankje ergens in de stad.

Geef een reactie