Koffie en cocktails aan de Kruiskade (+ recept)


Notice: get_the_author_email is verouderd sinds versie 2.8.0. Gebruik in plaats daarvan get_the_author_meta('email'). in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/functions.php on line 3923

Gisteren waren de Meisjes uitgenodigd om als eersten de nieuwe Nespresso Boutique aan de Kruiskade te komen bewonderen en meteen de koffie & cocktail workshop van het merk uit te proberen. Benieuwd hoe koffie en cocktails met elkaar te combineren zijn en hoe de Spicy Orange smaakte? Je leest en ziet het in dit artikel

meisjes-aan-de-maas-nespresso1

Training voor je smaakpapillen

Ter inleiding kregen we van een koffie-expert uitleg over de menselijke smaakpapillen. De smaken zoet, zout, zuur en bitter hebben elk een eigen plek op je tong. Zo proef je zoet met het puntje van je tong, terwijl een bittere smaak achterin je tong te proeven is. Als je hierbij stilstaat terwijl je iets proeft, ben je veel bewuster met smaak bezig. Toen we hierna verschillende koffies gingen proeven, lukte het veel beter om de verschillende smaakelementen te onderscheiden. Zo smaakt de Perú Secreto, een espresso, intens en een tikje zoet met tonen van cacao. Heel grappig om eens zo stil te staan bij een smaak, iets wat je normaal gesproken niet zo snel doet.

Aan de hand van de verschillende smaakelementen kun je ook herleiden waar de koffiebonen vandaan komen, zo vertelde onze koffie-expert. De bodem, het klimaat en de omgeving waar de koffieplant in groeit bepalen de uiteindelijke smaak van de bonen en dus van de koffie in je kopje. Zo groeien de bonen die worden gebruikt in de Indriya-koffie uit India in de buurt van kruidenplanten als kruidnagel en nootmuskaat. Deze kruidige smaken proef je terug in de koffie.

meisjes-aan-de-maas-nespresso3

Cocktails met koffie

Na dit boeiende koffieverhaal leerden we nog enkele cocktails te blenden met koffie. Ik had er eigenlijk nooit bij nagedacht dat je koffie ook voor iets anders kunt gebruiken dan alleen als oppepper tijdens een moeizame ochtend, en dat je er dus ook cocktails mee kunt maken. Vooral de Spicy Orange was een echte aanrader en kun je makkelijk thuis uitproberen!

Ook deze workshop volgen?

Deze workshop, die wat de Meisjes betreft een echte aanrader is, is de komende weken gratis te volgen in de nieuwe Nespresso boutique op Kruiskade 69 in Rotterdam. De workshop wordt dagelijks gegeven en op zaterdag twee keer. Lijkt het je ook leuk om mee te doen? Loop gewoon eens binnen en schrijf je in! Dat eerste is sowieso een aanrader voor iedere koffieliefhebber, want de nieuwe boutique ziet er prachtig uit en staat vol met alle 23 Nespresso-smaken en de mooiste koffieapparaten.

meisjes-aan-de-maas-nespresso6

Recept: Spicy Orange

Tijdens de workshop leerden we zelf deze heerlijke cocktail te maken. De Spicy Orange is gemaakt van mangosap, siroop van rode peper, crushed ice en de Perú Secreto, een limited edition espressokoffie van Nespresso, afgetopt met sinaasappelschil en een kaneelstokje. De intensiteit van de koffie en de frisheid van het mangosap combineren verrassend goed met elkaar. Echt een aanrader om thuis eens te proberen en helemaal niet moeilijk te maken!

Benodigdheden:
– 5 cl mangosap (deze kun je gewoon zelf maken in de blender)
– 1 cl siroop van rode peper (ook deze kun je zelf maken door een chilipeper met een vijzel fijn te maken en daar een halve kilo suiker en een halve liter heet water aan toe te voegen)
– 2 capsules Perú Secreto (of andere espresso)
Crushed ice (zelf te maken door een paar ijsblokjes in een theedoek te leggen en hier met iets hards op te slaan).

Bereiding:
– Vul een gekoeld glas met crushed ice
– Voeg de rodepepersiroop en het mangosap toe
– Laat de koffie afkoelen door ijsblokjes te gebruiken en vul de cocktail aan met de espresso
– Aftoppen met een stukje sinaasappelschil en een kaneelstokje (het oog wil ook wat) en je bent klaar!

meisjes-aan-de-maas-nespresso5
meisjes-aan-de-maas-nespresso10

Geschreven door…

Liza Karsemeijer (hoofdredacteur). Al sinds haar studententijd is Liza (1991) niet meer uit nultien weg te slaan. Na het afronden van haar master journalistiek werkt ze nu als freelance journalist en tekstschrijver voor o.a. Elsevier, Algemeen Dagblad en Uitagenda Rotterdam. Ze houdt van reizen, cultuur, design, muziek en films. Ze wil eigenlijk alleen een eigen kantoor omdat ze dan een hond kan nemen – verder bevalt het flexwerkleven haar prima. Meer info vind je op lizakarsemeijer.nl.

Geef een reactie