Ons laatste bericht: Meisjes aan de Maas stopt

museumnacht010 2017

Notice: get_the_author_email is verouderd sinds versie 2.8.0. Gebruik in plaats daarvan get_the_author_meta('email'). in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/functions.php on line 3931

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/formatting.php on line 4388

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/formatting.php on line 4388

Lieve Meisjes aan de Maas-volgers en -lezers,

Om maar met de deur in huis te vallen: ik, Liza (oprichter en hoofdredacteur van Meisjes aan de Maas) heb besloten te stoppen met het onderhouden van deze website. Dat is erg jammer, want MadM is toch, sinds de oprichting in 2013, een beetje mijn kindje geweest. Ik hoop jullie, onze lezers, hiermee dan ook wat meer inzicht te geven in de overwegingen.

Laat ik voorop stellen dat het veel werk is een platform als dit draaiende te houden. Met de details zal ik jullie niet vervelen, maar er komt veel bij kijken – van het corrigeren van teksten tot het bijhouden van social media. Ik ben de meiden die de afgelopen jaren hebben bijgedragen – Mies, Nina, Lisa, Stephanie, Jasmijn, Lana, Milou, en natuurlijk mijn mede-oprichter Kelly – dan ook erg dankbaar. Zonder hen had dit allemaal nooit gekund!

madm15
Ik werk, naast deze website, fulltime als freelance journalist en copywriter voor landelijke kranten en magazines. Schrijven en journalistiek neem ik dus serieus – het is geen hobby, maar dat waar ik van moet leven. Ik noem MadM dan ook bewust geen blog. Naast artikelen die lekker weglezen vind ik interessante interviews en goed geschreven stukken heel belangrijk voor Meisjes aan de Maas. Liever kwaliteit dan kwantiteit en geen als ‘redactionele content’ vermomde advertorials die onze betrouwbaarheid zouden doen dalen.

Maar met zo’n filosofie is het nu eenmaal erg moeilijk met een platform als dit, waarop artikelen nog steeds gratis te lezen zijn, geld te verdienen. Lezers en bedrijven overtuigen dat journalistieke content niet gratis is, is nog steeds erg lastig. Ik begon Meisjes aan de Maas uit interesse en om mijn portfolio en netwerk te doen groeien, maar inmiddels draait mijn eigen bedrijf meer dan goed. Daardoor raakte Meisjes aan de Maas steeds vaker op de achtergrond. Dat gold niet alleen voor mij, maar ook voor andere redactieleden. Dat maakt dat ik, en de rest van het team met mij, liever besluiten er helemaal mee te stoppen – doorsukkelen en iets niet voor de volle 100% doen is ook geen optie.

meisjes aan de maas
Dat alles wil niet zeggen dat ik de deur volledig dichtgooi. Wie weet besluit ik over een poos toch het weer op te pakken. Of bedenk ik opeens een te gekke spin-off. We gaan het zien! Voor nu wil ik iedereen die de afgelopen jaren heeft bijgedragen – lezers, redacteurs, geïnterviewden en samenwerkingspartners – heel erg bedanken. De site gaat niet uit de lucht, dus jullie kunnen alle mooie artikelen gewoon blijven lezen!

Ik ga me zelf nu focussen op mijn leven dat zich steeds vaker, jawel, buiten Rotterdam afspeelt: ik woon namelijk afwisselend hier en in Turijn, waar mijn vriend woont (lang leve het freelancersbestaan!). Wil je weten waar ik me verder mee bezighoud? Houd mijn website dan in de gaten. En vergeet ook Lisa Lin, Nina Mutsaers, Jasmijn Lobik, Mies den Boer en Lana van der Meer niet – Meisjes aan de Maas-redacteuren die ook aan de weg timmeren als journalist, tekstschrijver of online content creator.

Liefs, Liza Karsemeijer
Oprichter en hoofdredacteur Meisjes aan de Maas

Geschreven door…

Liza Karsemeijer (hoofdredacteur). Al sinds haar studententijd is Liza (1991) niet meer uit nultien weg te slaan. Na het afronden van haar master journalistiek werkt ze nu als freelance journalist en tekstschrijver voor o.a. Elsevier, Algemeen Dagblad en Uitagenda Rotterdam. Ze houdt van reizen, cultuur, design, muziek en films. Ze wil eigenlijk alleen een eigen kantoor omdat ze dan een hond kan nemen – verder bevalt het flexwerkleven haar prima. Meer info vind je op lizakarsemeijer.nl.


Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/formatting.php on line 4388

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/formatting.php on line 4388

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/formatting.php on line 4388

Geef een reactie
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/formatting.php on line 4388