Nieuw in Rotterdam: gezond eten bezorgen met Deliveroo


Notice: get_the_author_email is verouderd sinds versie 2.8.0. Gebruik in plaats daarvan get_the_author_meta('email'). in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/functions.php on line 3928

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 215

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/recommendations.php on line 264

Vanaf deze maand kun je in onze favoriete Maasstad gebruikmaken van de bezorgservice van Deliveroo, een bezorgapp voor lekker en goed eten (waaronder de vegetarische kapsalon van Gys, de lichte pizza’s van Sugo en de gezonde sapjes van Sajoer). Een soort Thuisbezorgd.nl dus, maar dan niet met conventionele take-out zoals een vette kapsalon of pizza, maar alleen met de lekkerste en gezondste happen. Meisjes aan de Maas probeerde het voor je uit.

Deliveroo zette voor het eerst voet op Nederlandse bodem in 020, maar bezorgt inmiddels ook in Utrecht, Haarlem, Den Haag en vanaf deze maand dus in ons eigen Rotterdam. Het concept komt oorspronkelijk uit Londen, waar de oprichter vanuit NYC naartoe emigreerde. Hij was verbaasd over het beperkte aanbod van bezorgservices en startte Deliveroo. Inmiddels is het bedrijf actief in vijftig steden en twaalf landen, waaronder Dubai, Hong Kong, Singapore, Melbourne en Sydney. Tijd om te kijken wat het Rotterdamse aanbod is!

Deliveroo

Het is zondagavond als ik m’n testmaaltijd van Deliveroo thuisbezorgd krijg. Of nouja, beter gezegd: maaltijden. Ik krijg een ‘candle light dinner voor twee’ van Gys. De bezorger (die op de fiets komt) blijft plastic bakjes uit zijn fietstassen halen. “Ik hoop dat je iemand hebt uitgenodigd om te komen eten,” lacht hij als hij mijn gezicht ziet. Gelukkig staat mijn vriendin vijf minuutjes later op de stoep. Als voorgerechtjes krijgen we onder andere een bietensoepje, bietencarpaccio en venkel-paddenstoelensalade; vervolgens beginnen we aan de gevulde kip en risotto en als toetje krijgen we nog twee heerlijke minitaartjes en chocolademousse. We zijn enthousiast over het eten én de service: alles wordt zorgvuldig verpakt, is goed warm én wordt bezorgd door een fietskoerier.

Hoe heerlijk deze testmaaltijd ook was, was ik natuurlijk ook benieuwd hoe snel en goed Deliveroo mijn maaltje zou thuisbezorgen als ik als ‘normale klant’ eten bestelde. Op een druilerige doordeweekse dag heb ik totaal geen zin de regen in te gaan om boodschappen te doen en besluit ik voor de gezonde pizza’s van Sugo te gaan. Mijn eten is er sneller dan de aangegeven tijd van 32 minuten. En eerlijk is eerlijk: het meisje dat door weer en wind moet fietsen om mij mijn eten te brengen overhandigt me mijn maaltijd met een grote glimlach. En over het eten hoef ik jullie niets uit te leggen: Sugo is sowieso een favoriet. Wat ook fijn is, is dat je direct ziet wat de geschatte bezorgtijd is als je bestelt. Gemiddeld over alle restaurants is dat 32 minuten, maar als het korter of langer is staat dat er ook bij.

Deliveroo Rotterdam2

Kortom: Deliveroo is een aanrader voor die luie zondag of druilerige dinsdagavond waarop je geen zin hebt in de boodschappen en het bereiden van een gezonde maaltijd, maar ook niet in de vette hap van de snackbar op de hoek. Onze aanraders? Naast Gys en Sugo dus? Freshii (internationale keten waar je onder andere salades, wraps, burrito’s, soepen en gezonde sapjes), New Fork (verse broodjes en salades) en Xoco (vers en huisgemaakt Mexicaans)!

Foto’s: via Deliveroo

Geschreven door…

Liza Karsemeijer (hoofdredacteur). Al sinds haar studententijd is Liza (1991) niet meer uit nultien weg te slaan. Na het afronden van haar master journalistiek werkt ze nu als freelance journalist en tekstschrijver voor o.a. Elsevier, Algemeen Dagblad en Uitagenda Rotterdam. Ze houdt van reizen, cultuur, design, muziek en films. Ze wil eigenlijk alleen een eigen kantoor omdat ze dan een hond kan nemen – verder bevalt het flexwerkleven haar prima. Meer info vind je op lizakarsemeijer.nl.

Geef een reactie