Feyenoordsupporters verslaan Ajax online, laatste keer treinen naar Hoek van Holland en zomer in de stad


Notice: get_the_author_email is verouderd sinds versie 2.8.0. Gebruik in plaats daarvan get_the_author_meta('email'). in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/functions.php on line 3923

Meisjes op Maandag geeft jou wekelijks een overzicht van het laatste nieuws uit Rotterdam. Dit is jouw update over 010!

Zomer in de stad
Het was gisteren heerlijk weer in Rotterdam. De terassen en parken stroomden vol en zelfs Biergarten ging eerder open, namelijk afgelopen vrijdag al in plaats van de afgesproken Grand Opening die aanstaande vrijdag zal plaatsvinden. Wij chillden ‘m zelf in het Euromastpark, zoals je op bovenstaande foto van Meisje aan de Maas Lisa Lin kunt zien.

Laatste keer treinen tussen Rotterdam en Hoek van Holland
Vrijdag- op zaterdagnacht vertrok de allerlaatste trein tussen van Rotterdam naar Hoek van Holland. Daar stond een fanfarekorps op de trein te wachten en eenmaal in HvH aangekomen droeg de NS de lijn symbolisch over aan de RET. Na 125 jaar wordt het stukje spoor nu omgebouwd tot metrolijn, die in september af moet zijn. Tot die tijd zullen er bussen rijden tussen Rotterdam en Hoek van Holland, zo maakte de NS bekend.

Feyenoordsupporters verslaan Ajaxfans online
Als het op sociale media aankomt verslaan Feyenoordfans hun tegenhangers van Ajax zonder moeite. Online analysebureau Meltwater deed onderzoek naar het gedrag van supporters online en kwam met die conclusie, zo schreef Metro zaterdag. Helaas hielp dat de Rotterdamse club niet naar de overwinning in de klassieker Feyenoord-Ajax gisteren.

De Hef nu ook ’s nachts verlicht
De recentelijk herstelde Hef op het Noordereiland is sinds afgelopen vrijdag ook ’s nachts goed te bewonderen: de brug wordt nu namelijk verlicht. Wethouder Adriaan Visser (haven, D66) ontstak de verlichting voor de allereerste keer vrijdagavond.

Nog niet uitgelezen?

Nina, Marathonfan in hart en nieren, stelde een handig Marathondossier voor je samen. Want je hoeft echt niet mee te doen of zelfs sportief te zijn om van dit grote Rotterdamse evenement te genieten aankomend weekend!

Zin in een biertje op het terras met dit mooie weer? Redacteur Tessa stelde de ideale Rotterdamse kroegentocht voor je samen!

Omslagoto: Lisa Lin / Meisjes aan de Maas

Geschreven door…

Liza Karsemeijer (hoofdredacteur). Al sinds haar studententijd is Liza (1991) niet meer uit nultien weg te slaan. Na het afronden van haar master journalistiek werkt ze nu als freelance journalist en tekstschrijver voor o.a. Elsevier, Algemeen Dagblad en Uitagenda Rotterdam. Ze houdt van reizen, cultuur, design, muziek en films. Ze wil eigenlijk alleen een eigen kantoor omdat ze dan een hond kan nemen – verder bevalt het flexwerkleven haar prima. Meer info vind je op lizakarsemeijer.nl.

Geef een reactie