4x Rotterdamse nieuwtjes die je deze week niet mocht missen


Notice: get_the_author_email is verouderd sinds versie 2.8.0. Gebruik in plaats daarvan get_the_author_meta('email'). in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/functions.php on line 3928

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 215

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/recommendations.php on line 264

Meisjes op Maandag geeft jou wekelijks een overzicht van het laatste nieuws uit Rotterdam. Dit is jouw update over 010! 

Katten in de Kunsthal
Ook gek van katten? Dan kun je dit najaar je hart ophalen in de Rotterdamse Kunsthal. Vanaf 9 september is er namelijk een heuse kattententoonstelling genaamd ‘Kattenliefde – 9 levens in de kunst‘ te zien! Naast schilderijen, foto’s, filmpjes en meer uit de tweede helft van de negentiende eeuw tot en met nu, is er een ‘miauw-karaoke’, Katwalk en een cursus niksen. Must-see voor de echte crazy catladies (én -heren) onder ons!

Gedicht over Nouri van Rotterdamse dichter
De Rotterdamse dichter Robin van den Heuvel was afgelopen vrijdag aanwezig bij RTL Late Night om zijn gedicht voor de Ajacied Abdelhak ‘Appie’ Nouri voor te lezen. De 2o-jarige middenvelder kreeg een hartstilstand tijdens een oefenwedstrijd en ligt sindsdien in het ziekenhuis. Hij kreeg veel steunbetuigingen, en niet alleen van Ajaxfans: ook de spelers van Feyenoord stonden zaterdag stil bij het drama door allemaal in shirts met het rugnummer van Appie het veld op te komen.

Queen van het Zomercarnaval is verkozen
Afgelopen zondag is de koningin van het Zomercarnaval verkozen in Amsterdam. De keuze viel op de op Aruba geboren Geneitha Russell (26); zij kreeg de meeste stemmen van het publiek. Tijdens Rotterdam Unlimited, waarvan het Zomercarnaval onderdeel is, zal ze op 29 juli stralen op een praalwagen tijdens de straatparade. Wij hebben er nu al zin in!

Rotterdam krijgt hondencrèche 
Nog meer dierennieuws, maar dit keer voor de hondenliefhebbers: over een half jaar wordt een nieuwe hondendagopvang geopend bij hondenspeeltuin Bello, vlakbij het Vroesenpark, zo schreef het AD afgelopen week. Ouderen en vrijwilligers zullen daar op de viervoeters passen. De initiatiefnemers willen zo eenzaamheid onder ouderen én eenzaamheid van honden die overdag alleen zitten in een klap oplossen. Aww…

Nog niet uitgelezen?

Zin om te chillen bij het water? Meisjes aan de Maas ging voor Uitagenda Rotterdam op onderzoek in de Wijnhaven. Naast een hoop interessante weetjes, zetten we de leukste hotspots voor je op een rij.

Benieuwd wie de beste personal trainer van Rotterdam is? Wij weten het: Baukje van studio Fittrr. We spraken haar over gezond leven, sporten en over hoe je dat nou eigenlijk doet, op je 29e een succesvolle sportstudio opzetten.

Benieuwd welke festivals er allemaal nieuw zijn deze zomer? Uitagenda Rotterdam maakte een lijstje met maar liefst zes nieuwe festivals.

Omslagfoto tentoonstelling Kattenliefde in de Kunsthal : Marie Cecile Thijs, His Majesty 2011

Geschreven door…

Liza Karsemeijer (hoofdredacteur). Al sinds haar studententijd is Liza (1991) niet meer uit nultien weg te slaan. Na het afronden van haar master journalistiek werkt ze nu als freelance journalist en tekstschrijver voor o.a. Elsevier, Algemeen Dagblad en Uitagenda Rotterdam. Ze houdt van reizen, cultuur, design, muziek en films. Ze wil eigenlijk alleen een eigen kantoor omdat ze dan een hond kan nemen – verder bevalt het flexwerkleven haar prima. Meer info vind je op lizakarsemeijer.nl.

Geef een reactie