Club Trash weg, nieuwe foodhal voor Rotterdam en een heuse videogame voor Olli de Olifant

International Film Festival Rotterdam

Notice: get_the_author_email is verouderd sinds versie 2.8.0. Gebruik in plaats daarvan get_the_author_meta('email'). in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/functions.php on line 3928

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 215

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/recommendations.php on line 264

Met Meisjes op Maandag geven we jou wekelijks een overzicht van wat er de afgelopen week heeft gespeeld in de stad. Jouw update met nieuws uit Rotterdam!

Club Trash verlaat voormalig Blender
De excentrieke Club Trash gaat weg uit de kelder van voormalige cocktailbar Blender, nu restaurant Supermercado. De eigenaren vertelden aan het AD dat het publiek van de Witte de Withstraat niet helemaal overeenkwam met wat zij zelf voor ogen hadden: ‘sexy dansavonden met een undergroundsfeer’. De heren zijn hard op zoek naar een nieuwe locatie.

Nieuwe foodhal voor Rotterdam
Terwijl de opening van Marché010, een nieuwe foodhal in de Hofbogen in Rotterdam-Noord, deze maand moet gaan plaatsvinden, is er alweer een plan voor nog een nieuwe foodhal, en wel in een monumentaal pakhuis op de Kop van Zuid. 

Olli de Olifant maakt gamedebuut
Vanaf morgen is een echte videogame van Olli de Olifant, Ollimania, te downloaden via Google Play en de Appstore! Het spel over de in 2013 bedachte mascotte van Feyenoord en Diergaarde Blijdorp is vanaf 17 januari gratis te downloaden.

Mon Cheri wordt nieuw horecaconcept onder leiding van BAR-oprichter
Als je Mon Cheri niet kent, is dat niet zo gek: deze voormalige animeerbar aan de Westzeedijk, met zijn danspalen en betaalde liefde, heeft nogal een roemruchte geschiedenis. Horecaondernemer Kris de Leeuw, bekend van BAR, gaat er een nieuwe zaak onder de naam ‘Sjatzi’ beginnen, maar wil wel de oude sfeer behouden, vertelde hij aan Metro.

Maastunnel is jarig
Afgelopen zaterdag opende de tentoonstelling ‘Onze Tunnel‘ in de Kunsthal over de volgende maand 75-jarige Maastunnel. Het is de oudste afgezonken tunnel van ons land en daarmee ook een officieel Rijksmonument. In de tentoonstelling is een deel van de tunnel nagebouwd, inclusief verlichting en originele tegeltjes.

Kaartverkoop IFFR bijna van start
En tot slot, filmfans opgelet: aanstaande vrijdag 20 januari gaat de kaartverkoop van het IFFR weer van start! Ben je Tiger Friend of heb je een Unlimited-pas, dan kun je zelfs donderdagavond al je slag slaan.

Heb jij nieuwtjes voor ons volgende weekoverzicht? Laat het ons weten!

Omslagfoto: Bas Czerwinski

Geschreven door…

Liza Karsemeijer (hoofdredacteur). Al sinds haar studententijd is Liza (1991) niet meer uit nultien weg te slaan. Na het afronden van haar master journalistiek werkt ze nu als freelance journalist en tekstschrijver voor o.a. Elsevier, Algemeen Dagblad en Uitagenda Rotterdam. Ze houdt van reizen, cultuur, design, muziek en films. Ze wil eigenlijk alleen een eigen kantoor omdat ze dan een hond kan nemen – verder bevalt het flexwerkleven haar prima. Meer info vind je op lizakarsemeijer.nl.

Geef een reactie