Nina’s terrasjes top 5: zonnestralen pakken op de vrijdagavond


Notice: get_the_author_email is verouderd sinds versie 2.8.0. Gebruik in plaats daarvan get_the_author_meta('email'). in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/functions.php on line 3923

De vrijdagavond, het einde van de werkweek en het begin van het weekeind. Een mooi excuus om de eerste drankjes te laten vloeien en het weekend in te dansen. Met lekker weer gaan we dit natuurlijk buiten vieren, maar op welk terras in Rotterdam doe je dit nu het best? Ik heb mijn favorieten voor je op een rijtje gezet!

Biergarten

Met vlag en wimpel op mijn nummer 1: Biergarten. Dit is mijn favoriete vrijdagavond-borrel-plek/terras in Rotterdam. Wat het voor mij zo leuk maakt hier, is dat het altijd gezellig druk is, er leuke liedjes worden gedraaid door de DJ van de avond en ik er altijd wel bekenden tegenkom. Het is de perfecte plek om bij te kletsen, biertjes te drinken (of wijn) en je plannen voor de zaterdag en zondag te bespreken. De inrichting bestaat vooral uit veel hout, zoals picknicktafels, bankjes en een soort ‘tribune’ waar je fijn kunt zitten. Er hangen gezellige, kleurrijke lampjes en als het in de avond wat afkoelt staan er heaters! Natuurlijk kun je hier verschillende speciaalbiertjes (zelfs een met de smaak van honing) drinken en hebben ze de lekkerste homemade icetea ooit, maar je kunt hier ook lekkere streetfood eten! Zo hebben ze bijvoorbeeld nachos of een burger met friet. Ben je nog niet klaar met feesten? Dan rol je zo naar Bar of Annabel!

Waar: Schiestraat (tussen Bar en Annabel in)
Waarom: bier, streetfood en gezellige muziekjes!
Openingstijden: zondag 12:00 – 23:45, ma-do 12:00 – 23:45, vr/za 12:00 – 23:45

Biergarten terras Rotterdam
Foto: Mark Bijl

Proeflokaal Reijngoud

Als het mooi weer is willen we natuurlijk wel in de zon op een terras zitten en ons gezicht een beetje bij laten bruinen. Dit kan perfect bij Proeflokaal Reijngoud op de Witte de With/Schiedamse Vest. Je zit hier echt ideaal als het gaat om het ontvangen van zonnestralen en ze hebben hier wel 100 soorten bier! Je kunt hier ook borrelhapjes, salades of een volle  maaltijd bestellen. Nu vind ik persoonlijk de Witte de Withstraat altijd heel gezellig en vanaf het terras naar voorbijkomende mensen kijken is een van mij guilty pleasures.

Waar: Schiedamse Vest 148
Waarom: Goed bier, lekker eten en een zonnig terras
Openingstijden: zondag 12:00 – 01:00, ma/do 14:00 – 01:00, vr/za 12:00 – 02:00

Café van Zanten

Ouderwets en lekker gezellig ouwehoeren bij Café van Zanten op hoek van de Meent en de Binnenrotte. Hier op het plein tijdens zwoele zomeravonden zijn de tafeltjes altijd goedgevuld, vooral op de vrijdagavond en de rest van het weekend. Afterwork borrels, meidenavondjes of een uitje met de familie, hier kan het allemaal. Ben je toevallig gek op haring en bier? Dan is dit evenement misschien iets voor jou!

Waar: Meent 44
Waarom: Geen poespas, gewoon lekker ouwehoeren
Openingstijden: zo-do 10:00 – 01:00, vr/za 10:00 – 02:00

café van Zanten RotterdamFoto: Facebookpagina Café van Zanten

Oude Haven

De Oude Haven doet me altijd net even iets meer aan Rotterdam denken dan alle andere terrassen die ik heb benoemd. Je zit hier namelijk aan een typisch haventje compleet met bootjes en leuke sfeer. Drink eens een lekkere cocktail bij Stockholm of Noah of ga een lekker stuk vlees eten bij Kade4! Heb je zin in authentiek Mexicaans eten? Dan kun je terecht bij Popocatepetl! Er hangt een losse, gezellige sfeer en je mag hier lekker met je handen eten. De inrichting is kleurrijk en vrolijk en het kan niet anders dat je hier automatisch blij van wordt! Conclusie: waar je in de Oude Haven ook zit, je hebt altijd een leuk uitzicht en bent verzekerd van leuke mensen om je heen.

Waar: Oude Haven
Waarom: gezellige, Rotterdamse havensfeer met leuk uitzicht
Openingstijden: verschilt per restaurant/café.

Aloha Bar

Onlangs heeft de Aloha Bar een complete metamorfose ondergaan en is het nog mooier en gezelliger geworden dan het al was. De sfeer die hier hangt is heel relaxed en je kunt er lekker hangen op de schommelbankjes. de inrichting is er speels en kleurrijk, kijk maar naar de stoeltjes op de foto hieronder! Je kunt er ook kleine hapjes bestellen en ze hebben er de lekker Pinkyrose Lemonade! Er worden hier zo nu en dan leuke evenementen georganiseerd, zoals de bekende silent disco ‘DANSVOER’. Leuke bijkomstigheid: het fantastische uitzicht over de Maas en de Erasmusbrug. Vooral wanneer het donker wordt en de lichten in de omgeving aangaan! (Gratis romantische tip). En oja, het restaurant staat in de top 3 van de Gouden Pollepel!

Waar: Maasboulevard 100
Waarom: zonnig terras met hangstoeltjes en een geweldig uitzicht!
Openingstijden: vr/za 12:00 – 01:00 en de rest van de week vanaf 12:00 tot laat

Aloha Bar Rotterdam terras
Foto: Facebookpagina Aloha Bar

Zijn er volgens jou nog absolute top terrasjes die ik niet mag missen? Tips zijn welkom!

Geschreven door…

Nina (1991) is vlakbij Rotterdam opgegroeid en woont er zelf sinds 2015. Ze is werkzaam bij Koekela op de Nieuwe Binnenweg. Omdat ze dol is op het schrijven van (web)teksten, werkt ze ook als freelance copywriter en social media marketeer. Nina is gek op eten, feestjes en festivals. Ze schrijft dan ook vooral over die onderwerpen in haar rubriek ‘Nina tipt’. Is ze niet aan het schrijven, dan is ze te vinden bij de Rotterdamse markt of de Witte de Withstraat.

Geef een reactie