Over de Meisjes

Rotterdam

Meisjes aan de Maas is hét online magazine over lifestyle in Rotterdam. De Meisjes vertellen verhalen over de plekken, evenementen en mensen waar jij meer over wilt weten, maar ook de kanten van Rotterdam die je misschien nog niet kende. In het enorme Rotterdamse aanbod op het gebied van cultuur, ondernemen, uitgaan en meer halen zij voor hun lezers de krenten uit de pap.

Meisjes aan de Maas is eind 2013 opgericht door Rotterdammers Liza Karsemeijer en Kelly van Alphen. Tijdens hun masteropleiding journalistiek kregen ze de opdracht een persoonlijke blog te creëren en na wat brainstormen besloten ze hun krachten te bundelen. Het viel ze op dat hun geliefde Rotterdam vaak onderbelicht bleef in de media wat betreft lifestyle, terwijl er op dat gebied toch zoveel te beleven is in de mooie Maasstad. Meisjes aan de Maas was geboren.

Anno 2017 is Rotterdam booming als nooit tevoren en ook Meisjes aan de Maas is uitgegroeid tot een journalistiek platform met een team van enthousiaste redactieleden en een actieve achterban op social media.

Meer weten over het team? Hieronder lees je wie wie is!


Liza Karsemeijer (oprichter, hoofdredacteur)

Liza (1991) is al sinds haar studententijd niet meer uit nultien weg te slaan. Na haar master journalistiek werkt ze nu als freelance journalist en tekstschrijver (o.a. voor Elsevier, Algemeen Dagblad, ANP en Uitagenda Rotterdam). Ze wordt vooral blij van het interviewen van passionele creatievelingen en ambitieuze ondernemers. Voor Meisjes aan de Maas schrijft ze en heeft ze een coördinerende rol. Meer info vind je op lizakarsemeijer.nl.

 


Lisa Lin (allround redacteur, fotograaf)

Lisa (1993) woonde eigenlijk in Utrecht, maar werd verliefd op 010. Die nieuwe liefde, en daarmee bedoelt ze niet haar Rotterdamse vriend, was reden genoeg voor een verhuizing. Naast haar studie journalistiek schrijft Lisa onder andere voor het AD Rotterdams Dagblad en NU.nl. Voor Meisjes aan de Maas maakt ze onder andere de rubriek ‘Flexwerken met de Meisjes’. Naast schrijven houdt ze ook van fotografie. Verder is ze dol op reizen en eten. Meer informatie vind je op haar site.

 


Nina Mutsaers (redacteur hotspots & uitgaan)

Nina (1991) is vlakbij Rotterdam opgegroeid en woont er zelf sinds 2015. Ze is werkzaam bij Koekela op de Nieuwe Binnenweg. Omdat ze dol is op het schrijven van (web)teksten, werkt ze ook als freelance copywriter en social media marketeer. Nina is gek op eten, feestjes en festivals. Ze schrijft dan ook vooral over die onderwerpen in haar rubriek ‘Nina tipt’. Is ze niet aan het schrijven, dan is ze te vinden bij de Rotterdamse markt of de Witte de Withstraat.

 


MADM-Mies

Mies den Boer (redacteur interieur)

Mies (1993) heeft, toen ze in 2011 ging studeren aan de Willem de Kooning Academie, haar hart verloren aan Rotterdam. Hoewel ze de academie inmiddels heeft ingeruild voor een andere school, woont ze er nog altijd. Mies is gek op mooie interieurs en zet Rotterdammers met een tof huis in het zonnetje. Verder werkt ze bij Jordy’s Bakery in de Fenix Food Factory, meteen een van haar favo plekjes. Meer weten? Bekijk haar blog Misschien zelfs twee.

 


MADM-Lana

Lana van der Meer (redacteur muziek)

Lana (1992) studeert journalistiek in Utrecht maar peinst er niet over uit Rotterdam weg te gaan. Kunst en muziek zijn haar grote passies en in haar vrije uurtjes speelt ze zelf graag op haar viool. Voor Meisjes aan de Maas verzorgt ze dan ook maandelijks een rubriek waarin ze de tofste, Rotterdamse muzikanten aan de tand voelt. Met haar hondjes maakt ze het liefst lange wandelingen door onze mooie Maasstad en ze is vaak te vinden in restaurant La Cazuela, waar ze werkt.

 


Jasmijn Lobik

Jasmijn Lobik (redacteur interviews)

Jasmijn (1992) is opgegroeid vlakbij Rotterdam en krijgt het maar niet voor elkaar de stad de rug toe te keren. Zelfs tijdens haar studie Algemene Cultuurwetenschappen in Nijmegen kwam ze regelmatig terug om nieuwe hotspots uit te proberen, vrienden op te zoeken en haar lievelingsrondje aan de Rotte te rennen. Voor Meisjes aan de Maas interviewt ze ondernemers en creatievelingen over hun passie.

 

 


Stephanie

Stephanie van ’t Wout (redacteur interviews)

Stephanie (1989) is een geboren en getogen Rotterdamse. Na het afronden van haar studie psychologie heeft ze in allerlei verschillende steden gewerkt, maar de Maasstad nooit los gelaten. Voor Meisjes aan de Maas probeert ze de mensen achter allerlei Rotterdamse initiatieven te belichten. Via interviews of via een willekeurig gesprek op een bankje ergens in de stad.