Review: Rob Peetoom Rotterdam


Notice: get_the_author_email is verouderd sinds versie 2.8.0. Gebruik in plaats daarvan get_the_author_meta('email'). in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/functions.php on line 3928

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/formatting.php on line 4388

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/formatting.php on line 4388

Naar de kapper gaan was voor mij jarenlang niet nodig. Nadat mijn moeder samen met een vriendin een kapperscursus had gevolgd liet ik me altijd door één van hen knippen of verven. Door de jaren heen heb ik heel wat modellen en kleuren gehad, waaronder donkerbruin, felrood en blond, maar sinds een jaar of twee ben ik weer terug bij mijn eigen haarkleur. Toch begon het na het zien van het korte koppie van actrice Emma Watson – zo stoer! –weer te kriebelen. Zo kort als Emma durfde ik (nog) niet te gaan, maar een bob leek me wel erg leuk. Dit leek mee een goede gelegenheid om eindelijk weer eens naar de kapper te gaan.

emma watson

Maar de grote vraag was: welke kapper? Aangezien ik jarenlang heb bespaard op mijn kapperskosten bedacht ik me dat ik nu wel eens naar een goede kapsalon kon gaan. Toen Kelly voorstelde om naar Rob Peetoom te gaan, was ik dan ook enthousiast!

Rob Peetoom ken je van zijn luxe haar- en make-upsalons in verschillende steden. Hij werd bekend door zijn metamorfoses in Libelle, is inmiddels de favoriet van menig BN’er en won verschillende prijzen. Uiteraard word je in de Peetoomsalons niet door Rob zelf geknipt, maar ze staan wel bekend om hun goede service en luxe beautybehandelingen (iets wat helaas wel met een prijskaartje komt).

In Rotterdam zit zijn salon op De Meent en kun je uit verschillende soorten stylisten kiezen (van junior stylist tot top stylist en zelfs creative director). De prijzen beginnen bij € 34,- (wassen en knippen), maar aangezien je meestal ook netjes geföhnd en gestyled wilt worden voordat je naar buiten gaat loopt dit al snel op tot € 54,- (wassen, knippen en föhnen). Voor dat geld krijg je een junior stylist tot je beschikking. Pluspunt: studenten krijgen bij Peetoom 20% korting, iets waar ik natuurlijk graag gebruik van maak!

m1nxdoic2tdjsalon_header_header_rotterdam_1

“Laten we eerst even bespreken wat je wilt”, zei mijn junior stylist, een spontaan en aardig meisje. “Zo,” zei ze toen ze mijn meegebrachte plaatjes zag, “dat is wel even iets anders.” “Ja,” antwoordde ik, “het mag er allemaal af.” Ik vroeg of ze mijn haar in een staart kon afknippen, zodat ik het op kon sturen naar De Haarstichting (een stichting die financieel minder bedeelde vrouwen met borstkanker aan een pruik of haarwerk helpt). De kapster vond het leuk dat ik dit deed en hier babbelden we een tijdje over. Bij alles wat ze deed legde ze bovendien uit wat ze aan het doen was en vroeg ze wat ik ervan vond. Erg prettig, omdat ik in het verleden wel eens te maken heb gehad met kappers die maar doorknippen zonder naar de reactie van hun klant te kijken. Uiteindelijk had ik een kort kapsel, opgeknipt aan de achterkant maar iets langer aan de voorkant. Ik was helemaal tevreden toen ik opstond uit de kappersstoel.

Na onze knipbeurt kregen Kelly en ik nog een make-upconsult aangeboden. De consulente vroeg wat we precies wilden en of we nog vragen hadden over bepaalde producten. Ik kreeg een mooie, natuurlijke look met een goed dekkende foundation die mooi bij mijn huidskleur paste, een beetje wenkbrauwpoeder die mijn wenkbrauwen veel natuurlijker uit deden komen dan het potlood dat ik zelf gebruikte en een subtiele blusher. Mooi! De producten waren van het merk Anastasia, Kelly en ik waren vooral fan van de wenkbrauwkit.

“Zijn jullie studenten?”, werd bij de kassa netjes gevraagd, en uiteindelijk rekende ik € 42,- af. Dat vond ik eerlijk gezegd meevallen als je bedenkt dat ik daarvoor een superservice, een heel nieuw kapsel én een make-upconsult (dat niet in rekening werd gebracht) heb gekregen. Tevreden liep ik naar buiten. Ik denk dat dit niet de laatste keer is dat ik bij Rob Peetoom ben geweest! Wie weet laat ik het de volgende keer – à la Emma Watson – nog korter knippen.

Oh, en niet te vergeten: ook De Haarstichting was blij met mijn donatie. Een week later kreeg ik een bedankje in mijn mailbox. Als je er ook over nadenkt je haar af te knippen, vergeet het dan niet op te sturen naar de Haarstichting of Stichting Haarwensen: al vanaf 20 centimeter kun je je haar doneren en de kleur of structuur maakt niet uit!

voorna

Geschreven door…

Liza Karsemeijer (hoofdredacteur). Al sinds haar studententijd is Liza (1991) niet meer uit nultien weg te slaan. Na het afronden van haar master journalistiek werkt ze nu als freelance journalist en tekstschrijver voor o.a. Elsevier, Algemeen Dagblad en Uitagenda Rotterdam. Ze houdt van reizen, cultuur, design, muziek en films. Ze wil eigenlijk alleen een eigen kantoor omdat ze dan een hond kan nemen – verder bevalt het flexwerkleven haar prima. Meer info vind je op lizakarsemeijer.nl.

2 Replies to “Review: Rob Peetoom Rotterdam”


 1. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/formatting.php on line 4388

  Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/formatting.php on line 4388

  Notice: Trying to get property 'ID' of non-object in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-content/plugins/easy-author-image/easy-author-image.php on line 209
  Mariekechye@hotmail.com' Miss M zegt:
  Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/formatting.php on line 4388
  Beantwoorden

  Leuke zonnebril! Waar heb jem gehaald?


  1. Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/formatting.php on line 4388

   Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/formatting.php on line 4388
   Liza zegt:
   Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/formatting.php on line 4388
   Beantwoorden

   Dankjewel :-)! De bril op de foto is van Sacha, ik denk dat ik die twee jaar geleden daar heb gekocht, maar hij is inmiddels kapot, haha. Ik heb deze zomer een nieuwe, een vergelijkbaar model van Urban Outfitters 🙂 ik denk dat ze die daar nog wel hebben.


Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/formatting.php on line 4388

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/formatting.php on line 4388

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/formatting.php on line 4388

Geef een reactie
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/formatting.php on line 4388