De Rotterdamse kroegentocht: overgoten met bier

De Rotterdamse kroegentocht: overgoten met bier

Notice: get_the_author_email is verouderd sinds versie 2.8.0. Gebruik in plaats daarvan get_the_author_meta('email'). in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/functions.php on line 3928

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 215

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/recommendations.php on line 264

Redacteur Tessa geeft tips voor het ultieme verjaardagsfeestje, de beste borrel of de mooiste bruiloft in nultien. Gingen we de vorige keer aan de cocktails, nu is het tijd voor voor een koude rakker! In de zomer pak je heerlijk een terrasje met een koud biertje, in de winter gaan we aan de Rotterdamse kroegentocht om maar snel van het ene naar het andere café te gaan. En de lekkerste speciaalbiertjes drink je in deze proeflokalen en cafés…

Kraftbar

Sinds de zomer van 2016 zijn we een biercafe rijker: Kraftbar aan de Nieuwe Binnenweg. Een café met precies de juiste look en feel voor een moderne bruine kroeg. Het leuke is ook dat veel elementen van het interieur van de straat komen, zoals de lampen van lantaarnpalen en tafelpoten van straatpaaltjes. Verder drink je hier zo’n 20 verschillende biertjes van de tap en ruim 100 biertjes uit de fles.

Boudewijn

De Nieuwe Binnenweg heeft nog een fijn café om je in Belgische sferen te begeven: Boudewijn. Naast een menukaart met heerlijk eten voor bij het biertje, kun je kiezen uit 8 bieren op de tap en meer dan 100 uit de fles. Helemaal genieten van het biertje doe je vanuit hun prachtige binnentuin!

Sijf

Een bruin café aan de Oude Binnenweg met een gezellige, authentieke sfeer. Zodra je Sijf binnenstapt krijg je het echte Rotterdamse gevoel van binnen met regelmatig live muziek op de achtergrond. De keuze? Meer dan 10 bieren op de tap en nog honderd anderen op de fles.

Biergarten

Inmiddels kun je mij in de zomer op dit terras uittekenen: een prima plek voor de vrijdagmiddagborrel! De bierkaart van Biergarten is misschien niet zo uitgebreid, maar door het tillen van al die literglazen waan je je in biersferen.

Biergarten Rotterdam

Bokaal

In de zomer is dit the place to be voor de VriMiBo met een flink terras op een van de leukste pleintjes van Rotterdam, de Nieuwemarkt bij de Pannekoekstraat en de Botersloot. Op de kaart van Bokaal staan 9 tapbieren en in totaal meer dan 90 soorten bier. Met al die soorten blond, fruitig, Weiz, amber of donker bier, is er voor iedereen wel een smaak te vinden. Insider information: op het bord staan vaak nog een paar wisselende tapbiertjes die niet op de kaart staan.

Kaapse Brouwers

Een jong bedrijf met een eigen gebrouwen craftbeer. Sinds de introductie in Rotterdam verovert het bier langzaam alle bierharten. In het proeflokaal van de Kaapse Brouwers op de Kaap in de Fenix Food Factory en bij Kaapse Maria op de Mauritsweg kun je genieten van dit biertje. Daarnaast hebben ze een wisselend aanbod met maar liefst 20 tappen en dat wordt alleen maar meer!

Locus Publicus

Het oudste biercafe in het rijtje, maar zeker niet de minste. Met meer dan 200 (speciaal)bieren is het bij Locus Publicus een goed avondje vertoeven, of, als we het mogen aanraden, verspreid over meerdere avonden. Het authentieke, monumentale pand aan de Oostzeedijk is eigenlijk alleen al een bezoekje waard.

IMG_9681

Reijngoud

Misschien wel een van mijn favoriete terrassen, op de hoek van de Schiedamse Vest en de Witte de Withstraat is het bij Reijngoud ‘s zomers heerlijk bivakkeren en het Rotterdamse publiek bekijken. En dan met een koud biertje erbij, een van de 16 bieren van de tap of 200 uit de fles, helemaal top.

Pelgrim

Als we het over Rotterdams bier hebben, dan moet je bij Pelgrim zijn. Bier stroomt hier door het bloed, het wordt geademd en heeft een speciaal plekje in het hart. Genoeg metaforen, deze oudste bierbrouwerij in Delfshaven is hartstikke leuk om een rondleiding te doen waarin je mag proeven en alles over bier brouwen te weten komt. Naast bieren van de eigen naam, brouwen ze namelijk ook in opdracht. Dus als je een biertje op je naam wilt, kan dat zomaar mogelijk worden. Wel moeten we erbij zeggen dat je zo’n 800 liter moet afnemen, maar wie weet als je grootste plannen hebt…

Bierboutique

De eerste bierboutique van Rotterdam heeft haar deuren geopend in de Witte de Withstraat! Bierboutique is bier voor mannen én vrouwen, de sfeer is warm en gezellig en bovendien kan er genoten worden van ‘hoptails’ (cocktails met bier). Wij gingen er al langs om een biertje te proeven!

Of koop het in de winkel!

Zit je dan toch liever thuis op de bank met een biertje? Dan koop je de echte speciale biertjes bij Plan B of Mad About Malt, de medewerkers in de winkels zijn de echte experts en weten jou aan een biertje te helpen die je op het lijf geschreven is.

Geschreven door…

Tessa (1991) is vlakbij Rotterdam opgegroeid en heeft sinds haar studententijd de stad niet meer verlaten. Na haar studie Leisure Management is ze eigenlijk in het schrijven gerold en is nu werkzaam als freelance tekstschrijver en redacteur. Voor Meisjes aan de Maas gaat ze terug naar de roots van haar studie en gaat ze op zoek naar de plekken om een gaaf event te organiseren, van een verjaardag tot een bruiloft of gewoon een goed feest.

Geef een reactie