Straatfotografie, schaatsen en een recordpoging foute kersttruien


Notice: get_the_author_email is verouderd sinds versie 2.8.0. Gebruik in plaats daarvan get_the_author_meta('email'). in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/functions.php on line 3928

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 215

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/recommendations.php on line 264

In Meisjes op Maandag blikken we terug naar de afgelopen week: wat heb je gemist? We geven je een overzicht van de leukste en meest boeiende nieuwtjes, maar ook een overzichtje van de tofste evenementen die nog gaan komen. Kortom, dit is jouw update over Rotterdam en alles wat je moet weten!

Rockin’ Rotterdam zoekt Rotterdamse straatfotografen

Dit nieuwe fotografieproject heeft als doel alle 4000 straten van Rotterdam vast te leggen op de gevoelige plaat. Rockin’ Rotterdam is een initiatief van de Royal Photographic Society Benelux Groep, een clubje amateurfotografen. Ze roepen alle Rotterdammers op foto’s van de stad in te zenden, of dat nu de postbode is die je pakketje komt bezorgen, de kat van de buurvrouw die zich nog eens omdraait in de zon, een streetartschildering bij je om de hoek of je favoriete winkel. In het voorjaar van 2017 zullen de meest opvallende inzendingen worden gebundeld in een tentoonstelling. Ohja, je hoeft geen professionele fotograaf te zijn om iets in te zenden: volgens de website van het project kan ‘iedereen die rondloopt in Rotterdam met een camera of telefoon op zak op ieder moment’ meedoen. 

3032_luchtsingel_dawnblack_2
Foto: Via Rockin’ Rotterdam

Schaatsbaan in Kralingen weer open

Zin om te schaatsen? Sinds zaterdag is de ijsbaan in Kralingen weer open! Al een week waren de ijsspecialisten van de schaatsbaan, die in 2013 het winnende Stadsinitiatief was, weer bezig met het bevriezen van laagjes water, steeds een een halve centimeter per keer. Op de bodem wordt vulkaanas gebruikt om de piste egaal te houden, zo vertelde de woordvoerder van het project afgelopen week aan het AD. Een ijsdweilmachine schraapt bovendien het bovenste laagje ijs weg en legt er een nieuw laagje bovenop, waardoor de ijsvloer helemaal glad wordt. Sinds dit weekend is de 400 meter lange baan weer open! Ook een rondje schaatsen? Een kaartje kost €5,50. 

dansvoer-on-ice
Foto: Dansvoer

Recordpoging foute kersttruien

Weer eens wat anders dan de zoveelste, saaie kerstborrel: volgende week, op vrijdag 16 december, wordt er op het Stadhuisplein een Wereldrecordpoging foute kersttruien georganiseerd. Doel is om meer dan 3473 mensen (het vorige record) in een foute kersttrui op de been te krijgen. Als dat lukt, komt Rotterdam in het Guiness Book of Records. Meedoen? Je kunt je aanmelden via de website. Inschrijven kost €7,50, waarvoor je toegang tot vier verschillende borrelocaties, een foto met de kerstman en kerstvrouw, glühwein en kerstborrelhapje ontvangt. Alleen nog even die foute kersttrui scoren dus!

IMG_8035Foute kersttruien op de Swan Market. Foto: Meisjes aan de Maas 

En dit mag je komende week niet missen…

Pablo van Scapinoballet @Rotterdamse Schouwburg (vanaf woensdag 7 december). Deze week gaat de nieuwste voorstelling van Scapino, over het leven van Picasso, in premiere. In dit spektakelstuk worden dans, livemuziek en theater met elkaar gecombineerd. Zien? Sommige avonden zijn al uitverkocht, dus koop je kaarten snel. Ook leuk: de Meisjes namen een kijkje achter de schermen bij de kostuumdoorloop. Stay tuned, later deze week meer!
Containerbar Noord @Noordplein (vanaf donderdag 8 december). Ken je Containerbar nog van afgelopen zomer? De pop-up buitenbar, gemaakt van zeecontainers, is nu terug in een winterse variant inclusief kerstbomen, heaters, glühwein, champagne en oliebollen. Donderdag wordt het evenement geopend door Nino&Frankie, vrijdag kun je netwerken tijdens De Lobby en zaterdag is het tijd voor Yardbird Block Party. 
 Dearhunter’s December Megasale (vrijdag 9 en zaterdag 10 december). Net als de Meisjes gek op vintage? Dearhunter, een van onze favo vintagespots, organiseert komend weekend weer een megasale. Scoor je kerst- of oud&nieuwoutfit met korting!
Kerstmarkt Uit Je Eigen Stad (zondag 11 december). Lokale kerstinkopen doen? Dan moet je bij de kerstmarkt van Uit Je Eigen Stad zijn! 
Swan Market Kersteditie @van Nelle Fabriek (zondag 11 december). Als je nog op zoek bent naar de nodige kerstcadeaus is dit je kans! De kersteditie van de Swan staat weer voor de deur. Entree is €2,- en na 16.00 uur gratis.

Heb jij een nieuwtje, agendatip of idee voor Meisjes aan de Maas? Neem contact op via het contactformulier of laat een reactie voor ons achter.

Omslagfoto Noordsingelgevangenis: Lisa Lin / Meisjes aan de Maas

Geschreven door…

Liza Karsemeijer (hoofdredacteur). Al sinds haar studententijd is Liza (1991) niet meer uit nultien weg te slaan. Na het afronden van haar master journalistiek werkt ze nu als freelance journalist en tekstschrijver voor o.a. Elsevier, Algemeen Dagblad en Uitagenda Rotterdam. Ze houdt van reizen, cultuur, design, muziek en films. Ze wil eigenlijk alleen een eigen kantoor omdat ze dan een hond kan nemen – verder bevalt het flexwerkleven haar prima. Meer info vind je op lizakarsemeijer.nl.

Geef een reactie