Uit eten met de Meisjes – Educatief dineren bij Meat Rotterdam


Notice: get_the_author_email is verouderd sinds versie 2.8.0. Gebruik in plaats daarvan get_the_author_meta('email'). in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/functions.php on line 3923

Sommige uitnodigingen zijn zo goed dat je ze niet kan weigeren. Zo kregen wij laatst de vraag of we zin hadden in een educatief vijfgangendiner (ook wel Meatclass genoemd) bij vleeschrestaurant Meat Rotterdam in de Oude Haven. Nina en Mies gingen met een lege maag op stap en namen de proef op de som.

Meat Rotterdam is een klein en gezellig ingericht restaurant. Er hangt een gemoedelijke huiskamersfeer. Hoewel het restaurant zelf aan de kleine kant is, beschikken zij wel over het grootste terras van de Oude Haven. In de zomer kan je hier gerust de hele avond nog genieten van het zonnetje.

Zoals de naam al doet vermoeden is de specialiteit vleesch. Tijdens de Meatclass van 2 februari stond ‘The Duke of Berkshire’ centraal, een dry-aged varkensvlees. Topslager Piet van de Berg van Nice to Meat vertelt tussen de gerechten door over het bijzondere varkensvlees. Hoewel Piet zichzelf meer een ‘rundvleesman’ vindt, vertelt hij vol passie over de koning van het varkensvlees.

Meatclass-2-01

Zonder vet geen smaak

Dat is toch wel echt de kern van zijn verhaal. Veel mensen laten het vetrandje van vlees meestal liggen omdat zij dit niet lekker vinden. Piet vindt dit volledig onterecht. Vet is namelijk precies hetgeen wat smaak geeft aan het vlees. Zonder vet geen smaak! Nina en Mies kunnen Piet’s verhaal volledig bevestigen. Het krokantgebakken buikspek met paksoi en hoisinsaus was een favoriet aan onze tafel. 

Dit was pas de tweede editie van de Meatclass bij Meat. Eigenaar Marcel wil hier zeker mee doorgaan, want het animo ervoor is groot. Veel klanten die de eerste keer aanwezig waren, hadden voor deze keer ook gereserveerd. Wij kunnen ons goed voorstellen waarom. Een Meatclass geeft het uit eten gaan echt een nieuwe dimensie. Je leert namelijk tijdens het dineren waar je eten vandaan komt, en dat is hartstikke interessant!

Meatclass-3-01

Lijkt zo’n Meatclass je wel wat? Houd dan de Facebookpagina van Meat Rotterdam in de gaten voor de eerstvolgende editie. En als je nou echt niet kan wachten: voor een lekker stuk vlees kan je altijd even naar binnen lopen.

Omslagoto: Michelle den Boer / Meisjes aan de Maas
Overige foto’s: Meat Rotterdam

Geschreven door…

Mies (1993) heeft, toen ze in 2011 ging studeren aan de Willem de Kooning Academie, haar hart verloren aan Rotterdam. Hoewel ze nu een andere studie volgt, woont ze nog altijd in de Maasstad. Mies is gek op lekker eten, mooie interieurs en getalenteerde mensen. Hier schrijft zij dan ook vooral over en met ‘Binnenkijken met Mies’ zet ze maandelijks een Rotterdammer met een mooi interieur in het zonnetje. Meer weten? Bekijk dan haar blog Misschien zelfs twee.

Geef een reactie