Uit eten met de Meisjes @ Restaurant PHO

Restaurant PHO

Notice: get_the_author_email is verouderd sinds versie 2.8.0. Gebruik in plaats daarvan get_the_author_meta('email'). in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/functions.php on line 3923

Ik ben dol op Aziatisch eten! Niet alleen omdat het mijn favoriete keuken is, maar omdat je bij Aziatische restaurants nooit met een lege maag vertrekt. Nadat mijn huisgenoten mij telkens stikjaloers maakten met verhalen over Restaurant PHO, want het eten is zó lekker dat je bijna moet huilen omdat je het nooit op krijgt, vond ik het tijd om zelf een kijkje te nemen.

Samen met een vriendin ga ik op een maandagavond naar Restaurant PHO (Westersingel 1a). Met knorrende magen nemen wij plaats aan een tafeltje bij het raam. De inrichting bevalt ons prima. De zaak staat vol met donker meubilair, roze bloemen en papieren placemats. Vooral ’s avonds oogt het gezellig. Het is zo’n stijl die je in zowel all you can eat-restaurant als ‘echte’ Aziatische restaurants vindt. Terwijl wij het menu aandachtig bestuderen, smullen wij van de kroepoek die op tafel staat. We hebben keuze uit gerechten met noedelsoep, noedels en rijst.

Keuzestress

“Al gelukt?”, vraagt onze ober. Mijn vriendin en ik kijken elkaar giebelend aan. Inmiddels zijn we namelijk bijna een half uur verder, kunnen we wel nieuwe glazen met homemade ijsthee gebruiken en staren we nog steeds besluitloos naar de kaart. “Wat is populair?”, vraagt mijn gezelschap. De ober: “De noedelsoep met verschillende soorten rundvlees doet het goed.” Inmiddels kan het mij niks meer schelen. Het klinkt allemaal goed. “Doe dat maar”, zeg ik vrolijk, terwijl ik de menukaart van mij af schuif.

phorestaurantsoepAl snel krijgen wij ons voorgerecht op tafel. Het zijn vers in rijstpapier gerolde loempia’s met groente en garnalen. En groot dat ze zijn! Nieuwsgierig probeer ik de dipsauzen die erbij horen. Eentje is lekker fris, de ander is stevig van smaak. Ik heb geen idee wat het is, want ik ben Jamie Oliver niet, maar ik weet wel dat het smaakt en alles met zorg bereid is.

Lekker Aziatisch

De hoofdgerechten worden één voor één geserveerd. Eentje staat zo’n vijf minuten voor de ander op tafel. Een beetje vreemd, hoewel het ook weer zo lekker Aziatisch is, maar wij vinden het niet storend. De runderbouillon van mijn Pho Dac Biet (oftewel #19) ruikt heerlijk. En vol van smaak is ‘ie ook. Dat er verschillende soorten vlees zijn, van een vleesballetje tot een ossenhaasje, maakt het er alleen maar leuker op. Handig: de verse kruiden en saus worden los geserveerd. Zo kan je het gerecht geheel naar eigen smaak customizen.

Ruimte voor een nagerecht is er niet. Nee, absoluut niet. Met pijn in mijn hart neem ik later op de avond afscheid van mijn kom, waar nog een berg aan noedels in ligt. Ik kan veel eten op, zo kom ik bij Sumo tot de laatste bestelronde, maar dít krijg ik niet op. Hoewel ik niet veel verstand heb van de Vietnamese keuken, vind ik PHO wel echt een aanrader. Het is makkelijk, lekker én goedkoop. Zo’n goed gevulde noedelsoep kost bijvoorbeeld maar 13 euro. Volgende maandag weer?

Interieurfoto: Google Maps

Geschreven door…

Lisa (1993) woonde eigenlijk in Utrecht, maar raakte tot over haar oren verliefd op 010. Die nieuwe liefde, en daarmee bedoelt ze niet haar Rotterdamse vriend, was reden genoeg voor een verhuizing. Als freelance journalist schrijft ze regelmatig over de Maasstad. Voor Meisjes aan de Maas schrijft en fotografeert ze onder andere voor de rubriek ‘Flexwerken met de Meisjes’. Volg haar ook op Instagram.

Geef een reactie