Smakelijke hotspots schieten uit de grond #1


Notice: get_the_author_email is verouderd sinds versie 2.8.0. Gebruik in plaats daarvan get_the_author_meta('email'). in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/functions.php on line 3928

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 215

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/recommendations.php on line 264

Het lijkt wel alsof Rotterdam dagelijks een nieuwe horecatent verwelkomt. Kan jij het nog bijhouden? Meisjes aan de Maas helpt jou voortaan een handje door een selectie te maken van de tofste, nieuwe hotspots. Vandaag zetten wij zes toppers van begin 2016 in de schijnwerpers.

CROOS

In Crooswijk vind je sindskort CROOS (Exercitiestraat 2). Met een kopje koffie en stuk huisgemaakte cheesecake zit je hier prima, om het even zachtjes uit te drukken. Leuk voor wie kinderen heeft: CROOS heeft een CROOSt-hoek met speelgoed en kinderboeken. Wie denkt dat dit een hotspot voor ouders is, heeft het flink mis. In deze splinternieuwe zaak kom je mensen van allerlei leeftijden tegen.

Baek Food & Drinks

Bij Baek Food & Drinks (Blaak 329) kan je terecht voor alles wat je hartje begeert. Geniet van een drie-gangendiner, drink een van de speciaalbieren, eet een snelle hap voor het uitgaan of flexwerk met een kopje koffie. Wij zijn fan! Hoewel de zaak al open is staat de grote opening pas op 20 maart gepland. De eigenaren, die we vlak voor de opening geïnterviewd hebben, zijn trouwens hele aardige gozers.

JuiceJunkie
Foto: JuiceJunkie

JuiceJunkie

Voor gezonde fruit- en groentesapjes is er een nieuwe zaak aan de rand van het centrum. Bij JuiceJunkie (Goudsesingel 91) worden verse ingrediënten omgetoverd tot sappen, yoghurts en smoothiebowls. Dit gebeurt met een blender en slowjuicer. Vooral de smoothiebowls zien er mooi uit. Misschien iets te mooi om ervan te eten… JuiceJunkie geeft deze maand al haar klanten een welkomskorting van 1 euro bij elk sapje. Nou, elk centje telt toch?

THOMS

THOMS (Meent 131-129) is een nieuw restaurant en underground bar in het pas geopende Timmerhuis. Het veelzijdige menu bestaat grotendeels uit lokale producten. Nee, het gaat niet alleen om groente en fruit. Zo zijn er ook Rotterdamse biertjes, dranken en kazen. Bij Thoms kan je ’s avonds gezellig drankje doen met vrienden, zoals de Meisjes eerder deden, maar ook terecht voor een avondmaal. De ondergrondse bar gaat op vrijdag 18 maart open.

The Stirr Rotterdam
Foto: The Stirr

The Stirr

Voor The Stirr (Eendrachtsweg 29b) zit de opening er stiekem al een tijdje op. Deze nieuwe cocktailbar is eind vorig jaar geopend. Omdat wij deze toffe hotspot graag willen vermelden, staat ‘ie alsnog in ons lijstje. Voor creatieve, bijzondere en smakelijke drankjes ben je hier namelijk op het juiste adres. En van dit adresje hopen wij nog lang te kunnen genieten, zeker nu cocktailbar Blender gesloten is.

Speck

Voor lekkere Italiaanse afhaalmaaltijden moet je bij Speck (1e Pijnackerstraat 134a) zijn. Hoewel het restaurant zich vooral op de afhaal richt, zijn er ook zitplekken voor wie buiten-de-deur wil eten. Het menu bevat pizza’s, pasta’s, stoofgerechten en maaltijdsalades. De maandag bij Speck is deze maand pizzadag, wat inhoudt dat je maar 5 euro per pizza betaalt. Jep, korting is altijd goed.

Mochten jullie dit een leuk en handig artikel vinden, dan maken we over een paar maanden weer een nieuw deel. Tips over nieuwe hotspots zijn altijd welkom!

Uitgelichte foto: CROOS

Geschreven door…

Lisa (1993) woonde eigenlijk in Utrecht, maar raakte tot over haar oren verliefd op 010. Die nieuwe liefde, en daarmee bedoelt ze niet haar Rotterdamse vriend, was reden genoeg voor een verhuizing. Als freelance journalist schrijft ze regelmatig over de Maasstad. Voor Meisjes aan de Maas schrijft en fotografeert ze onder andere voor de rubriek ‘Flexwerken met de Meisjes’. Volg haar ook op Instagram.

Geef een reactie