VrijMiBo: nog één keer genieten bij Blender


Notice: get_the_author_email is verouderd sinds versie 2.8.0. Gebruik in plaats daarvan get_the_author_meta('email'). in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/functions.php on line 3923

Je hebt het vorige week vast gehoord of gelezen: Blender, een van de golden oldies uit het Rotterdamse uitgaansleven, gaat sluiten. Maar gelukkig is een dramatisch afscheid niet nodig: eigenaar Ron de Jong opent na een grondige restyling namelijk een nieuw horecaconcept op hetzelfde adres. Om 5 jaar cocktails drinken, studentenborrels en zaterdagnachten goed af te sluiten gingen Liza en Kelly, speciaal voor De Buik van Rotterdam, nog één keer op stap bij Blender. Je leest het verslag hieronder! Enne, 5 maart is de laatste avond, dus grijp deze maand je laatste kans voor een VrijMiBo bij Blender.

Meisjes aan de Maas op stap - Rotterdam - Blender - bar

Oldies but goodies, die heb je ook in Rotterdam. Van die plekken in de stad waar je op de een of andere manier toch weer belandt. Omdat het plaatje daar simpelweg gewoon áltijd klopt of vanwege dat ene, ietwat foute drankje op de kaart dat je blijft bestellen. Kortom, niet alleen nieuwe tenten verdienen een review. Blender ook. Menig Rotterdammer is er na een studentenborrel zwalkend van een cocktailtje teveel naar buiten gestrompeld, of heeft er, meer recent, staan dansen tijdens Daisy’s Donderdag.

Zelfs op zaterdagavond verwelkomt deze cocktailtent je in de altijd fijne Witte de With, zonder reservering, hipsterbril of vintagehoed. Een hapje eten? Of alleen een drankje? Ook prima. De sfeer is lekker laid back. Ondanks dat de zaak er gelikt uitziet, vind je industriële, rauwe elementen als je ernaar zoekt: hoge platfonds, bakstenen muren en een lange, strakke, houten bar. Ook de bediening lijkt erop geselecteerd: echte nultieners, inclusief accent en uitstraling (en met de nodige cocktailkennis).

Vooral met vriendinnen ga je naar Blender. Waarom? Er zijn gewoon niet zoveel mannen die het aandurven een avondje gezellig cocktails te drinken met je. Moet je accepteren. Maar het fijne is, ook na het werk kun je hier terecht op een woensdag of donderdagavond: in je kantooroutfit val je niet uit de toon, al kun je ook met een gerust hart je favoriete cocktail dress uit de kast trekken. Naast loungebanken heb je hier ook verschillende hoge en lage tafels, zodat je lekker kunt kiezen waar je zin in hebt.

En om nog even terug te komen op de slechte dit-kan-écht-niet-meer-mixjes: die hebben ze hier. Met naast Release the Kraken, een persoonlijke favoriet, ook Rotterdamse varianten als De Noordereiland Iced Tea, die overigens echt een aanrader is. Zoals vrijwel alle cocktails megazoet, maar zó lekker. Heel de avondje drankjes met gekke namen blijven bestellen. Wij zijn er gek op.

Maar bij drinken hoort eten en dat kan hier gelukkig ook. Blender heeft een open keuken en een Frans georiënteerde menukaart. Je bestelt er een compleet driegangendiner inclusief bijpassende wijnen, of gaat lekker makkelijk voor alleen een hoofdgerecht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een huisgemaakte hamburger. Uiteraard zijn er bij de zoetigheid ook snacks te bestellen: ga voor een borrelplankje met olijven, kaas, chorizo en wasabinootjes of voor garnalenkroketjes met citroenmayonaise.

Meisjes aan de Maas op stap - Rotterdam - Blender - buitenkant

Wie neem je mee?

Vriendinnen en vrouwelijke collega’s. Een enkele man daargelaten die wel gewoon meegaat om cocktails drinken. Niet voor (nieuwe) zakelijke afspraken, daarvoor is de sfeer net te informeel.

Prijs

Cocktails bestellen is een dure aangelegenheid. Gemiddeld kost een glas zo’n 9 euro. Niet te vaak doen dus.

Kortom?

Blender is en blijft een fijne tent en verdient een bezoekje. En mocht je niet van cocktails houden: ze hebben ook wat anders te drinken. Vooral fijn als je zin hebt in één drankje.

Schiedamse Vest 91
3012 BG Rotterdam
Tel. 010-404 8070

Meer info op www.blenderrotterdam.nl of de Facebookpagina.

Dit artikel verschijnt ook op De Buik van Rotterdam.

Foto’s: blenderrotterdam.nl

Geschreven door…

Liza Karsemeijer (hoofdredacteur). Al sinds haar studententijd is Liza (1991) niet meer uit nultien weg te slaan. Na het afronden van haar master journalistiek werkt ze nu als freelance journalist en tekstschrijver voor o.a. Elsevier, Algemeen Dagblad en Uitagenda Rotterdam. Ze houdt van reizen, cultuur, design, muziek en films. Ze wil eigenlijk alleen een eigen kantoor omdat ze dan een hond kan nemen – verder bevalt het flexwerkleven haar prima. Meer info vind je op lizakarsemeijer.nl.

Geef een reactie