Fröbel: een lunch bereid met zorg


Notice: get_the_author_email is verouderd sinds versie 2.8.0. Gebruik in plaats daarvan get_the_author_meta('email'). in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/functions.php on line 3928

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 215

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/recommendations.php on line 264

Wekelijks openen er in Rotterdam tientallen nieuwe lunchrooms waar je heerlijk kan eten. Gek genoeg was er in Rotterdam nog nergens een horecagelegenheid te vinden waar mensen met een verstandelijke beperking aan het werk konden. Fröbel brengt daar verandering in: zij bieden met dit mooie concept namelijk een (leer)werkplek voor deze mensen, waardoor zij hopelijk hierna sneller aan een betaalde baan komen. Lana en Mies namen de proef op de som en gingen proeflunchen.

Maar dat is niet het enige bijzondere aan het verhaal van Fröbel. Alles in de lunchroom, van de kussens op de banken tot de smeersels op de broodjes, is zelfgemaakt. En dat is dan ook precies wat fröbelen inhoudt; lekker met je handen bezig zijn en je op die manier ontwikkelen. Een mooi uitgangspunt voor mensen met een verstandelijke beperking.

Frobel6

Ook als klant ben je deel van deze ontwikkeling. Het kan voor de medewerkers namelijk soms best spannend zijn om aan een tafel te staan en de bestellingen op te nemen. Gelukkig staan ze er nooit alleen voor: er is altijd een begeleider aanwezig vanuit Pameijer. Soms heb je dan ineens twee mensen aan tafel staan die je bestelling opnemen. Dat draagt eigenlijk alleen maar bij aan de gemoedelijke sfeer die er hangt.

Frobel7

Dan nu de hamvraag (pun not intented): kan je er ook lekker eten? Daarover kunnen we heel duidelijk zijn: ja, dat kun je zeker! Met een vrij simpele maar ook verrassende menukaart is er voor iedereen wel iets lekkers om uit te kiezen. Lana was erg te spreken over de boterham met bieten-geitenkaasmousse en Mies werd erg blij van haar boterham met zalm. Vind je het toch nog moeilijk om te kiezen? Dan is er ook de “Ik kan niet kiezen” plank. Dan krijg je gewoon lekker van alles wat.

Zin in een lunch bereid met zorg (door een groep hele lieve mensen)? Fröbel is vanaf vandaag (op 1 februari 2017) officieel geopend! 

Frobelcollage1-01

Fröbel
Westerstraat 79A
3016DG Rotterdam
+31 6 42 44 44 07

Andere mooie initiatieven in Rotterdam

Brownies&Downies
In april opent Brownies&Downies een vestiging in Rotterdam aan de Nieuwe Binnenweg. Zoals de naam al doet vermoeden, kun je hier terecht voor een lekker hapje. Bereid en geserveerd door mensen met een verstandelijke beperking.

Werkplaatsencentrum Helias
In deze werkplaatsen kunnen mensen met een verstandelijke beperking terecht voor een zinvolle dagbesteding. Zo is er een keramiekwerkplaats, een weverij en een voedingsgroep die zorg draagt voor lunches en koffiepauzes.

Foto’s: Michelle den Boer / Meisjes aan de Maas

Geschreven door…

Mies (1993) heeft, toen ze in 2011 ging studeren aan de Willem de Kooning Academie, haar hart verloren aan Rotterdam. Hoewel ze nu een andere studie volgt, woont ze nog altijd in de Maasstad. Mies is gek op lekker eten, mooie interieurs en getalenteerde mensen. Hier schrijft zij dan ook vooral over en met ‘Binnenkijken met Mies’ zet ze maandelijks een Rotterdammer met een mooi interieur in het zonnetje. Meer weten? Bekijk dan haar blog Misschien zelfs twee.

Geef een reactie