Liever een huisfeestje op de Dordtselaan dan een party in de Maassilo?


Notice: get_the_author_email is verouderd sinds versie 2.8.0. Gebruik in plaats daarvan get_the_author_meta('email'). in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/functions.php on line 3928

Wie wel eens naar een geslaagd huisfeest is geweest, weet dat dit soort avonden minstens zo leuk kunnen zijn als een nachtje stappen in een club of café. Meisjes aan de Maas gaat graag huisfeestjes in Rotterdam af, met als hoogtepunt van afgelopen jaar een huisfeest op de Dordtselaan op Tweede Kerstdag…

Ultiem Studentenfeest

De gemiddelde Rotterdammer die aan de “goede kant van de brug” woont heeft doorgaans geen reden om naar Zuid af te reizen, en al helemaal niet om uit te gaan – behalve voor feesten in de Maassilo, natuurlijk. Op Tweede Kerstdag gaat dat voor de genodigden van dit huisfeest echter niet op. Vanaf het jaar dat ze er wonen geven de studenten aan de Dordstelaan in Rotterdam-Zuid jaarlijks een groot huisfeest op Tweede Kerstdag, inclusief live muziek (Rotterdamse band Misery Kids en saxofonist Ben Rodenburg van Bakermat passeerden reeds de revue), beerpong, lasers en een thema. Aangezien dit een avond is dat de meeste studenten, na twee avonden verplichtingen bij opa’s, oma’s en (schoon)ouders, met een aantal kilo extra lichaamsgewicht verveeld op de bank ploffen, is dit een ideale avond voor een feestje: niemand heeft iets te doen en iedereen heeft wel zin in een verzetje. Dit jaar gaven de Dordtselaan-studenten voor het vierde jaar op rij hun themafeest, dit keer met als thema The Roaring Twenties. Gezien het thema konden de modemeisjes van Meisjes aan de Maas zich natuurlijk helemaal uitleven. Liza scoorde een lange, met kralen bezette vintagejurk bij Dearhunter Vintage en Kelly toverde een kanten jurkje met klassieke accessoires om tot een jaren twintig-waardige outfit.

5 redenen waarom huisfeestjes leuker zijn dan uitgaan

1. Je ontmoet nieuwe mensen! Dat kan natuurlijk ook in een club of café, maar op huisfeestjes ligt de drempel vaak nog wat lager. De ‘huiskamersfeer’ zorgt ervoor dat iedereen wat losser en opener is.
2. De muziek! Kan ook slecht uitpakken als de partyhost graag naar Duitse schlagers of Nederlandse hardcore luistert, maar dan heb je in ieder geval nog de mogelijkheid om hem vriendelijk doch dringend te verzoeken iemand anders’ (lees: jouw) telefoon of iPod aan de geluidsinstallatie aan te sluiten.
3. Eén woord: beerpong.
4. Oké, nog een woord: karaoke.
5. Huisfeestjes zijn – afgezien van een eventuele bijdrage aan de gastheer of -vrouw – gratis!

Geef jij dus een huisfeestje? Vergeet dan niet Meisjes aan de Maas op de gastenlijst te zetten 😉

DSC_7412 (1)

DSC_7406

IMG_4341

DSC_7414

IMG-20140206-WA0000

Foto’s: © Meisjes aan de Maas en Jingjing Zhao

Geschreven door…

Liza Karsemeijer (hoofdredacteur). Al sinds haar studententijd is Liza (1991) niet meer uit nultien weg te slaan. Na het afronden van haar master journalistiek werkt ze nu als freelance journalist en tekstschrijver voor o.a. Elsevier, Algemeen Dagblad en Uitagenda Rotterdam. Ze houdt van reizen, cultuur, design, muziek en films. Ze wil eigenlijk alleen een eigen kantoor omdat ze dan een hond kan nemen – verder bevalt het flexwerkleven haar prima. Meer info vind je op lizakarsemeijer.nl.

Geef een reactie