5x het leukste nieuws uit Rotterdam


Notice: get_the_author_email is verouderd sinds versie 2.8.0. Gebruik in plaats daarvan get_the_author_meta('email'). in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/functions.php on line 3928

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 215

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/recommendations.php on line 264

Meisjes op Maandag geeft jou wekelijks een overzicht van het laatste nieuws uit Rotterdam. Dit is jouw update over 010! 

Titanic kijken in het zwembad
Klassieker Titanic kijken terwijl je in een zwembad dobbert, hoe cool is dat?! Op 27 juli kan het, want Pleinbioscoop presenteert, in samenwerking met Sportfondsen Rotterdam, de film in het Maanenbad! Het zwembad in Rotterdam-Noord is recentelijk gerenoveerd. Je kunt vanuit het zwembad, maar ook vanaf de tribune film kijken. Kaartjes kosten 6,50 en zijn te koop via de website van de Pleinbioscoop.

Swan Market opent winkel
Trouwe bezoeker van de Swan Market elke maand? Nu hoef je niet meer te wachten op de volgende editie van Rotterdams bekendste lifestylemarkt: oprichtster Esme Smit opende afgelopen donderdag een fysieke winkel aan de Witte de Withstraat. Wat je kunt verwachten bij Collectiv by Swan? Handgemaakte sieraden, leren tassen, vintagemeubels én Amerikaanse take-awaybroodjes en milkshakes!

‘Night at the Museum’: slapen in Boijmans
Altijd al eens in Museum Boijmans Van Beuningen willen overnachten? Nu is je kans! In samenwerking met lifestyleshop Hutspot geeft het museum een sleep-over weg. Hoe je die kunt winnen? Simpel: je moet laten weten met welk kunstwerk uit de collectie je 24 uur zou willen doorbrengen en waarom. Echt slapen met de kunstwerken kan helaas niet: je slaapt in de museumtuin (in een designtent, dat dan weer wel).

Nieuwe streetart in Rotterdam-Noord
Afgelopen zondag zijn drie streetart-kunstenaars begonnen aan een enorm, openbaar kunstwerk in Rotterdam-Noord. Ze werken aan Sober Walls, een kunstproject van gallerie Sober Collective, waarbij verschillende ‘muralists’ Rotterdam een beetje kleurrijker maken met prachtige muurschilderingen. De Erasmusstraat, ZOHO Rotterdam en de Vletstraat worden gedurende zes dagen onder handen genomen door Natalia Rak uit Polen, Amok Island uit Australië en Joram Roukes uit Nederland. Benieuwd? Fiets of loop deze week dan eens door een van de drie straten heen!

Vervanging voor Wednesday Night Skate
In maart werd bekend dat de organisatie van Wednesday Night Skate stopte. Een skatetocht door het centrum komt er dit jaar dus niet, maar dankzij WeSkate wel langs de Rottemeren aan de rand van de stad! Op 25 augustus wordt er namelijk een route georganiseerd die start vanuit Bergschenhoek. Meedoen? Check het Facebookevent.

Nog niet uitgelezen?

Zin om te chillen bij het water? Meisjes aan de Maas ging voor Uitagenda Rotterdam op onderzoek in de Wijnhaven. Naast een hoop interessante weetjes, zetten we de leukste hotspots voor je op een rij.

Benieuwd wie de beste personal trainer van Rotterdam is? Wij weten het: Baukje van studio Fittrr. We spraken haar over gezond leven, sporten en over hoe je dat nou eigenlijk doet, op je 29e een succesvolle sportstudio opzetten.

Omslagfoto streetart in de Eendrachtsstraat : Lisa Lin / Meisjes aan de Maas

Geschreven door…

Liza Karsemeijer (hoofdredacteur). Al sinds haar studententijd is Liza (1991) niet meer uit nultien weg te slaan. Na het afronden van haar master journalistiek werkt ze nu als freelance journalist en tekstschrijver voor o.a. Elsevier, Algemeen Dagblad en Uitagenda Rotterdam. Ze houdt van reizen, cultuur, design, muziek en films. Ze wil eigenlijk alleen een eigen kantoor omdat ze dan een hond kan nemen – verder bevalt het flexwerkleven haar prima. Meer info vind je op lizakarsemeijer.nl.

Geef een reactie