Join our team!

Woon je in Rotterdam, ben je dol op schrijven en/of fotograferen en ben je altijd op de hoogte van wat er in de stad speelt (in de breedste zin van het woord)? Dan zoeken wij jou!

Meisjes aan de Maas is een online magazine, opgezet door journalisten Liza Karsemeijer en Kelly van Alphen, waar nu een team van zes redacteuren aan meewerkt. Wij zijn gek op Rotterdam en inspireren graag anderen met originele verhalen over leuke hotspots, Rotterdamse ondernemers, evenementen en meer. Omdat we flink aan het groeien zijn en grootse plannen hebben zijn we op zoek naar versterking!

Wat zoeken wij in jou?

– Ten eerste ben je goed in schrijven of fotograferen. Wat het schrijven betreft: Je hoeft niet per se journalist te zijn, maar we vinden de kwaliteit van de teksten op MadM erg belangrijk en zijn dus ook op zoek naar iemand die daar waarde aan hecht (oftewel: je kunt in elk geval foutloos Nederlands schrijven en je teksten hebben een goede opbouw). Wat betreft de fotografie is iedereen die een (semi)professionele camera heeft en het leuk vindt wat ervaring op te doen welkom!

– Je woont in Rotterdam en bent op de hoogte van wat er speelt in de stad

– Je hebt originele ideeën voor een leuk interview/reportage/fotoreport/hotspot/column/…. verras ons!

Wat krijg je daarvoor terug?

Schrijfervaring en exposure op een online magazine dat flink aan het groeien is

Uitnodigingen voor leuke (pers)evenementen en festivals in de stad (we hebben bijvoorbeeld een vaste samenwerking met Rotterdam Festivals en worden regelmatig uitgenodigd voor leuke evenementen)

Feedback op je teksten. Dat we de kwaliteit belangrijk vinden, wil niet zeggen dat alles helemaal perfect moet zijn en we helpen je graag! Hoofdredacteur Liza heeft een journalistieke masteropleiding en schrijfervaring voor landelijke media (o.a. Elsevier, Algemeen Dagblad en Metro), dus als jij ons helpt, helpen wij jou uiteraard ook om jezelf te verbeteren (en misschien wel aan goede contacten voor een stage of freelanceklus?).

Reageren?

Lijkt het je tof om met ons mee te denken en bij te dragen aan Meisjes aan de Maas? Stuur een mailtje naar hoofdredacteur Liza via info@meisjesaandemaas.nl. Laat ons weten wat je voor ons zou willen schrijven en we kijken wat de samenwerkingsmogelijkheden zijn. We zijn heel benieuwd naar je reactie!