Rotterdam in de mist, schaatsen bij de Euromast en win kaartjes voor MTV Awards

Erasmusbrug Rotterdam

Notice: get_the_author_email is verouderd sinds versie 2.8.0. Gebruik in plaats daarvan get_the_author_meta('email'). in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/functions.php on line 3928

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 215

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/recommendations.php on line 264

Elke maandag blikken de Meisjes terug naar afgelopen week. Daarnaast maken wij een selectie van de beste agendatips. Van de tofste evenementen tot de meest boeiende weetjes. Meisjes op Maandag is jouw heads up over Rotterdam en alles wat je moet weten over wat er in onze stad speelt!

Rotterdam in de mist

Een dikke mist zorgde vrijdag voor belachelijk mooie plaatjes van Rotterdam. De gelukkigen onder ons konden de mistpartij vanuit een van Rotterdams hoge gebouwen aanschouwen, met uitzicht op de Erasmusbrug. Wij deelden een foto van dit gave beeld op onze Instagram. Voor de lezers die ons niet op Insta volgen, maar dat eigenlijk wel moeten *wink wink*, hierboven nogmaals een foto om de maandag goed te starten.

Waar haal je de beste koffie van Nederland?

En dan nu koffie! Want dat hebben we op maandag hard nodig. Het Algemeen Dagblad heeft ook dit jaar in heel Nederland koffie getest. De Rotterdamse titelverdediger Man met Bril Koffie is gezakt naar de zevende plek . Jammer, maar de Rotterdamse onderneming scoort met een 9 nog altijd hoog en de koffie smaakt nog steeds goed! Andere Rotterdamse toppers op de lijst zijn onder meer De Zeeuwse Meisjes en UEB West.

IJsbaan New York
Foto: Stacy

Petitie voor een ijsbaan in Het Park

Op z’n New Yorks een middagje schaatsen in een stadspark? Daar moet je in december wellicht in Het Park bij de Euromast zijn. Omwonenden en parkcafé Parqiet pleiten met een online petitie voor een tijdelijke ijsbaan van zo’n 135 vierkante meter. De handtekeningen worden binnenkort aan de gemeente overhandigd, in de hoop om een vergunning in de wacht te slepen. Meer weten? Of je handtekening zetten? Dan moet je hier zijn.

Gamen op z’n Amerikaans

Een middagje niks te doen? Of heb je niet genoeg aan onze tips voor een leuk teamuitje? Met de komst van Gamestate, vlakbij de Kuip, hoef jij niet meer verder te zoeken. In dit pas geopende gamecenter á la Amurica staan tientallen speelautomaten klaar om op gespeeld te worden. Zet hoge scores neer en ontvang bonnetjes. Die stukjes papier kan je inwisselen voor prijzen.

MTV Awards

En dit is er aankomende week…

Win kaarten voor MTV Awards (vrijdag 28 t/m zaterdag 30 oktober): Maak kans op kaartjes voor de MTV European Music Awards door mee te doen aan een speciale auditie. De opdracht is kort maar lastig: laat in zestig seconden zien waarom jij het evenement moet bijwonen.
Sober Clothing Release X Photo Exhibition Stacii Samidin (vrijdag 28 oktober): Fotograaf Stacii Samidin, winnaar Kracht van Rotterdam 2016, opent zijn nieuwste expositie in de galerij van de Sober Collective. Diezelfde avond wordt de nieuwe kledinglijn van Sober gelanceerd, Sober x YAH.
South Explorer (zaterdag 29 en zondag 30 oktober): Maak dit weekend kennis met de culturele hotspots van Rotterdam Zuid. Diverse galeries, ateliers en kunstwinkels openen twee dagen tegelijkertijd hun deuren met een speciaal programma.
Stoepverkoop Tonys Garage Sale (zaterdag 29 oktober): Het is weer tijd voor de beruchte uitverkoop van Tonys Garage Sale. De stoep komt vol te staan met vintage meubels en kleding. Ook dit keer: alles wat aan het einde van de dag overblijft mag je gratis meenemen.
Rotterdam Zombie Walk (zaterdag 29 oktober): Dit gruwelijke evenement keert ook ook dit jaar terug. Wagel met honderden andere zombies door de binnenstad. Meedoen is gratis, maar voor een eventuele zombificatie moet je betalen.

Heb jij een nieuwtje, agendatip of idee voor Meisjes aan de Maas? Neem contact op via het contactformulier of laat een reactie voor ons achter.

Geschreven door…

Lisa (1993) woonde eigenlijk in Utrecht, maar raakte tot over haar oren verliefd op 010. Die nieuwe liefde, en daarmee bedoelt ze niet haar Rotterdamse vriend, was reden genoeg voor een verhuizing. Als freelance journalist schrijft ze regelmatig over de Maasstad. Voor Meisjes aan de Maas schrijft en fotografeert ze onder andere voor de rubriek ‘Flexwerken met de Meisjes’. Volg haar ook op Instagram.

Geef een reactie