Bergen kleding afstruinen bij de Vintage Kilo Sale


Notice: get_the_author_email is verouderd sinds versie 2.8.0. Gebruik in plaats daarvan get_the_author_meta('email'). in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-includes/functions.php on line 3928

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 215

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/public/sites/www.meisjesaandemaas.nl/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/recommendations.php on line 264

Rekken vol spijkerjasjes, bergen aan tassen en stapels met rokken. Wat ze met elkaar gemeen hebben, is dat ze allemaal vintage zijn. De Vintage Kilo Sale Rotterdam van The Vintage Rebel stond afgelopen weekend weer in thuisbasis nultien. Het concept is simpel: pak in een ruimte vol vintage alles wat je leuk vindt en betaal per kilo. Meisjes aan de Maas nam een kijkje in de pop-up winkel in de Design Dock op het Marconiplein.

In Rotterdam-West lag afgelopen weekend 2,5 ton (iets minder dan normaal) aan vintage. De zomerse kledingvoorraad werd gedurende de dag bijgevuld met nieuwe exemplaren. Of ja, oude exemplaren dus eigenlijk. Fijn dus als je niet als eerste voor de deur stond. Moderne of nieuwe kledingstukken komen bij The Vintage Rebel niet door de kwaliteitscontrole.

Het grote vintage-aanbod bleek voor veel liefhebbers een goede reden om bezoekje in te plannen en ook Meisjes aan de Maas was erbij! Onze nieuwe redacteur Lisa sprak met Heidi Vergeer, de eigenaresse van The Vintage Rebel, en shopte uiteraard mee met de bezoekers van dit tweedaagse winkelevenement. Lees hieronder waarom Heidi zo dol is op vintage en bekijk de coole vintagepieces die enkele bezoekers zaterdag op de kop tikten!


Heidi Vergeer (eigenaresse The Vintage Rebel): “Vooral de kwaliteit van vintage vind ik geweldig, terwijl de nieuwe kleding die tegenwoordig in de rekken hangt zwaar tegenvalt. Thuis heb ik vintagestukken die nog steeds helemaal goed en mooi zijn; nieuwe kleding wordt vaak na een tijdje al lelijk. Op een gegeven moment ben ik wel opgehouden met het meenemen van toffe vintage items, want mijn kledingkast puilt uit. Ik moet mij hier soms echt inhouden, haha.”


Minou (21):
“Eigenlijk ben ik niet zo van de vintage, maar ik wil eens wat anders dan wat er in de ‘standaard’ winkels hangt. Je moet de toffe kledingstukken alleen wel maar net tegenkomen. Er hangen hier ook hele foute dingen, maar dat vind ik wel leuk om te zien.”

Michael (18): “Sommige mensen hebben iets met schoenen, ik heb het met jassen. Ik hoop dus vooral dat ik vandaag leuke exemplaren kan vinden. Ik heb pas sinds kort iets met jassen, dus ik heb er nog niet zo heel veel thuis. Mannen- of vrouwenjassen, het maakt mij niet uit. Ik kijk overal.”


Ine (32): “Normaal ga ik samen met mijn vriend vintage shoppen, maar hij moest vandaag werken. Ik heb nogal een schoenenfestisj. Ik kwam voor een blousje en een jasje, het jasje heb ik. Verder heb ik voor mezelf vier paar schoenen gevonden en voor mijn vriend drie. Welke ik voor hem mee ga nemen weet ik nog niet. We hebben samen een budget van 60 euro en daar moet ik me van mezelf aan houden.”

vintagekilosale_lulu
Lulu (17), links: “Hoeveel heb ik nu? Ik denk een kilo. Onze tactiek is alles pakken wat we leuk vinden en later pas kijken of we het passen en of we het echt willen hebben.”
Sabrina (17), rechts: “We filteren later wel. Kijk, dit vind ik echt een mooie kleur, turquoise. Vet, deze ga ik meenemen. Meestal zeg ik tegen Lulu: deze is mooi. Dan zegt zij: nee, dat is het niet.”


Prisca (29): “Ik ben bijna klaar met winkelen. Mijn man loopt ook hier ergens rond en hij heeft de zakken. Echt heel veel, maar ik ga binnenkort op vakantie. Ik heb drie zakken vol shorts, shirts en truien. Die truien zijn niet echt de bedoeling, maar ze zijn zo leuk! Deze rok ziet er ook goed uit. Ik ben totaal geen rokkenmens, maar misschien moet ik het toch eens proberen.”


Maartje (43), links: “Vroeger ging ik heel vaak naar dit soort kilo sales met mijn moeder. Tegenwoordig doe ik het minder, maar thuis in Baarn ga ik soms ook naar de tweedehandswinkel. Ik blijf het moeilijk vinden om de kledingstukken te combineren, daar is mijn moeder veel beter in.”
Anna (73), rechts: “Maar ik ben dan ook niet zo kritisch. Ik koop heel veel kleding op de markt, soms voor 1 euro. Laatst heb ik twee hele leuke jurkjes gevonden. Die neem ik dan gewoon mee. Als ik ze zelf niet ga dragen, dan kan ik ze nog altijd weggeven.
Sterre (16), midden: “Ik vind het ook moeilijk om combinaties te maken met de kleding die hier ligt. Denk dat het ook aan mijn generatie ligt. Dan ben ik bang dat het niet staat of dat ik word uitgelachen. Ik denk dat ik later meer durf met kleding. Nu ben ik ook nog op zoek naar mijn eigen kledingstijl.”

Hélena (17), links: “Deze vind ik leuk! Ken je die animatie ‘Howl’s Moving Castle’? Dit is echt iets voor de hoofdpersoon. Zij heeft altijd dit soort kleertjes. Deze ga ik meenemen.”
Isabelle (17), rechts: “De kleur is vooral mooi. Ik zou het zelf niet zo snel dragen, maar ik ben dan ook meer iemand die een broek met een shirt draagt.”

Ook enthousiast over de Vintage Kilo Sale? Houd dan de Facebookpagina van The Vintage Rebel in de gaten voor toekomstige data en locaties! Kan je niet wachten? Dan kan je ook nog online terecht op de ‘Rebel’ webwinkel!

Geschreven door…

Lisa (1993) woonde eigenlijk in Utrecht, maar raakte tot over haar oren verliefd op 010. Die nieuwe liefde, en daarmee bedoelt ze niet haar Rotterdamse vriend, was reden genoeg voor een verhuizing. Als freelance journalist schrijft ze regelmatig over de Maasstad. Voor Meisjes aan de Maas schrijft en fotografeert ze onder andere voor de rubriek ‘Flexwerken met de Meisjes’. Volg haar ook op Instagram.

Geef een reactie